Spor Uzmanları Diplomalarını Aldı

Kadir Has Üniversitesi, gelişmiş ülkelerde, lisans ve lisansüstü eğitimi bulunan spor hukukunun bir bilim alanı olarak Türkiye’de de yerleşmesi ve gelişmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Bu doğrultuda kurulan Kadir Has Üniversitesi Spor Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde hayata geçirilen Spor Hukuku ve Yönetimi Sertifika Programı ile Spor İletişimi Sertifika Programı yeni mezunlarını verdi.

Mezuniyet törenine Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyesi Dr. Levent Bıçakcı, Futbol A Milli Takımları Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Milliyet Gazetesi Spor Yazarı Attila Gökçe ve Spor İletişimi Programı Koordinatörü spor yazarı Bağış Erten katıldı.

Sertifika töreni öncesinde yapılan söyleşide soruları yanıtlayan Futbol A Milli Takımları Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Almanya’da yaşayan,  Türk asıllı Alman vatandaşı futbolculara da değindi. Milli takıma oyuncu seçilmesi sürecinde bu futbolcularla da görüştüklerini belirten Avcı, “Almanya’da doğup büyüyen, orada eğitim alan ve futbol oynayan Türk futbolcuların Türkiye Milli Takımında yer almaları için zaman zaman hem oyuncuların kendileri hem de aileleri ile görüşüyoruz. Ancak Almanya’ya mı Türkiye’yi mi seçeceklerine kendileri karar veriyorlar. Bu konuda hiçbir baskı yapmıyoruz, oyuncuların ve ailelerin kararlarına saygı duyuyoruz” diye konuştu. Avcı,  milli takımda Almanya’da yetişmiş çok sayıda Türk asıllı oyuncunun oynuyor olmasını da ülkemizdeki kulüplerin verdiği yetersiz altyapı eğitimine bağladı.

Törende konuşan Spor İletişimi Programı Koordinatörü Bağış Erten ise programdan mezun olan öğrencilere başarı dileklerinin ardından özellikle sene sonu sınavında başarılı olan öğrenciler ile tekrar görüşeceğini ve her sene olduğu gibi bu sene de çeşitli medya kuruluşlarında iş ve staj yapma olanağı bulabilmeleri için çalışacaklarını söyledi.

Kadir Has Üniversitesi Spor Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde hayata geçirilen sertifika programları ile öğrencilere Avrupa Konseyi, Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler, Olimpiyat Komitesi, Paralimpik Komitesi gibi uluslararası kuruluşların be spor federasyonlarının mevzuat ve uygulamalarına ilişkin dersler veriliyor. Programlarda ayrıca uluslararası yargı mercilerinin spora ait ve sporu etkileyen kararları inceleniyor, bu konulara paralel ülkemizdeki spor teşkilatlanması, spor kuralları ve diğer uygulamalar öğretiliyor.

Sertifika programlarıyla katılımcıların spor ve spor hukuku alanında gerekli araştırma, inceleme ve uygulamayı yaparak, spor kişi ve kuruluşlarına danışmanlık ve bilirkişilik hizmeti verecek düzeyde bilgi ve beceri kazanmaları hedefleniyor.