“Yeni Nesil Ayrımcılık Yoksulu, Sağlıksızı, Eğitimsizi Hedef Alıyor”

Kadir Has Üniversitesi ve Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği işbirliği ile kurulan Kurumsal Sosyal Sorumluluk Akademisi tarafından gerçekleştirilen Sivil Toplum Günleri’nin dördüncüsü Kadir Has Üniversitesi’nde gerçekleşti.

Sivil Toplum Kuruluşları Günleri’nin dördüncüsü “Sivil Toplum: Dünü Bugünü ve Yarını” teması ile Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nde, TACSO (Sivil Toplum Kuruluşları için Teknik Destek Projesi) işbirliği ile düzenlendi.

Etkinliğe aralarında UNICEF, Uluslararası Göç Örgütü, TÜSEV, TOG ve Anadolu’dan sivil toplum kuruluşlarının bulunduğu 25 sivil toplum kuruluşu katıldı. Etkinlikte öğrenciler, akademisyenler ve diğer STK’larla bir araya gelen sivil toplum kuruluşları projelerini tanıttı, çevre, eğitim, yoksulluk, cinsiyet eşitliği, hastalıklarla mücadele gibi faaliyet alanlarında geleceğe dair öngörülerde bulundu.

En Tehlikelisi Yeni Kuşak Ayrımcılık

Etkinlikte konuşan Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği Başkanı Serdar Dinler, Türkiye’de sivil toplum örgütlerinin ırk, din, cinsiyet, milliyet gibi çeşitli alanlardaki ayrımcılıkla mücadele ettiklerini bu anlamda epey de mesafe kat edildiğini ancak şimdi toplumun çok daha tehlikeli yeni bir tür ayrımcılıkla karşı karşıya olduğunu söyledi. Dinler “Ne yazık, yeni bir ayrımcılık sistemi kuruluyor, önümüzdeki dönemde Zengin – Fakir, Sağlık Hizmeti alabilen –alamayan, Adalet Hizmeti alabilen – alamayan, Güvenlik hizmeti alabilen – alamayan arasında ayrımcılık olacak, fakir, sağlıksız, adaletsiz, eğitimsiz, savunmasız olanlar ayrımcılığa uğrayacak” diye konuştu. Dinler gelecek dönemde STK’ların da bu değişime uygun olarak yeni rollere talip olması gerektiğini, bir tür güven ve sigortacılık görevi üstelenmesi gerektiğini söyledi.