23 Nisan’da 110 Özürlü Çocuğun Yüzü Güldü

Kadir Has Üniversitesi öğrenci ve akademisyenleri bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı özürlü çocuklarla geçirdi. Kadir Has Üniversitesi’nden 200 öğrenci, akademisyen ve idari personelin desteği ve Özürlüler Vakfı işbirliği ile bu yıl ikinci kez düzenlenen etkinlikle 110 özürlü çocuk 23 Nisan’ı coşkuyla kutladı.

Kadir Has Üniversite’si öğrencilerinin sosyal sorumluluk projesi “Has Imperium” kapsamında, Cibali Kampüsünde gerçekleştirilen “Onlar Birer Dilek Tuttu, Biz Gerçekleştiriyoruz” etkinliği ile 110 fiziksel ve zihinsel özürlü çocuğun bir dileği gerçekleştirildi.

Etkinlikte çocuklar bayram sevincini hediyeler, palyaçolar, pamuk şekerler ve eğlenceli aktiviteler eşliğinde yaşadı. Çocuklar için yüz boyama etkinliği gerçekleştirildi, palyaçolar ve renkli kostümleriyle masal kahramanlarına dönüşen Kadir Has Üniversitesi öğrencileri çocuklara keyifli saatler yaşattı.

Etkinlikte ayrıca Yıldız Özel Çocuk Rehabilitasyon Merkezi’ne mensup çocuklar folklor gösterisi sundu. Çocuklar bir de perküsyon konseri verdi.