Kadir Has Öğrencileri Invemo ile Mobil İletişim Sektörüne Hazırlanıyor

Kadir Has Üniversitesi, öğrencilerinin henüz mezun olmadan profesyonel iş hayatına hazırlanması amacıyla hayata geçirdiği “üniversite-sektör” işbirliklerine bir yenisini daha ekledi. Kadir Has Üniversitesi ile internet ve mobil iletişim sektörüne uygulama geliştirme, servis ve içerik sağlayıcılığı hizmetleri sunan Invemo ile işbirliği anlaşması imzalandı.

Kadir Has Üniversitesi ve Invemo işbirliğinin ilk adımı olarak mühendislik öğrencilerine yönelik Mobil Uygulama Geliştirme Grubu kuruldu. Proje ile ilk etapta Kadir Has Üniversitesi’ne ait iPhone, iPad ve Android tabanlı cep telefonu ve tablet cihazlarda çalışacak uygulamaların geliştirilmesi ve entegrasyonu gerçekleştirilecek. Proje kapsamında Invemo mobil uygulama geliştirme konusunda sahip olduğu bilgi birikimi öğrencilere aktaracak ve yol gösterici olacak, tüm uygulamalar öğrenciler tarafından geliştirilecek. Kadir Has Üniversitesi, işbirliği kapsamında görev alacak proje öğrencileri ve stajyer öğrenciler için gerekli laboratuar ve çalışma ortamını tahsis edecek. Proje sonunda başarılı olan öğrenciler Invemo’da staj yapma, proje bazlı çalışma imkanı sağlanacak. Başarılı öğrenciler mezun olduklarında Invemo bünyesinde tam zamanlı olarak çalışma fırsatı da bulacak.

Kadir Has Üniversitesi-Invemo işbirliği sayesinde öğrencilerin kariyer yolculuklarında kendilerini tanımaları ve geliştirmeleri, yeni teknolojileri öğrenerek, mezuniyet sonrası iş bulma süreçlerinin kolaylaştırılması hedefleniyor. Bu sayede Kadir Has Üniversitesi öğrencileri profesyonel iş yaşamının gerektirdiği bilgi, birikim,  beceri ve iş disiplinini üniversite yıllarında kazanmış, mezuniyet sonrası karşılaşacakları çalışma ortamını henüz öğrenciyken tanıma olanağı elde edecekler. Kadir Has Üniversitesi öğrencileri bu sayede daha sağlıklı bir kariyer planı yapabilecekler.