Kadir Has Um:ag Akademi Yeni Mezunlarını Verdi

Kadir Has Üniversitesi ve Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı’nın işbirliği ile vakfın 15 yıldır Ankara’da düzenlediği ve büyük ilgi gören seminerleri 2011 yılından bu yana İstanbul’da Kadir Has Üniversitesi’nde hayata geçiyor.

Yeni dönem seminerlerine 6 Şubat’ta başlanan Um:ag akademi yeni mezunlarını verdi. Mezunlara sertifikaları T.B.M.M. Başkan Vekili ve Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı Başkanı Şükran Güldal Mumcu ile Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın’ın katılımıyla gerçekleştirilen törenle verildi.

Kadir Has Üniversitesi ve Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı işbirliği ile hayata geçirilen seminerler kapsamında gazetecilik, felsefe, yazma ve sinema alanlarında dersler veriliyor. Seminerler yazmak, düşünmek ve tartışmak isteyen herkese verimli bir platform sunuluyor, ayrıca gazetecilik mesleğine ve medya sektörüne yetişmiş insan kaynağı sağlıyor. Um:ag akademi bünyesinde hayata geçirilen sinema okulu ise “teori” ve “uygulama” olmak üzere iki bölüm halinde gerçekleştiriliyor. “Teori” bölümünde, dönemler, sinema akımları, film çözümlemeleri gibi konular üzerinde durulurken “Uygulama” bölümü ise yönetmenlik, senaryo yazımı gibi teknik konulara odaklanıyor.

Um:ag akademinin eğitmenleri arasında Uğur Dündar, Murat Yetkin, Can Ataklı, Ali Sirmen, Altan Öymen, Hıfzı Topuz, Doğan Akın, Haluk Şahin, Nursel Duruel gibi alanlarında deneyimli isimler yer alıyor.