Khas Endüstriyel Tasarımda da İddialı

Kadir Has Üniversitesi öğrencisi Onur Koçan’ın da aralarında yer aldığı TİMSAH ekibi Tasarım 2012- Geleceğin Gemi ve Yüzer Yapıları proje yarışmasında ikinci oldu.

Gemi Mühendisleri Odası’nın düzenlediği Tasarım 2012 Geleceğin Gemi ve Yüzer Yapıları yarışmasının sonuçları belli oldu. Yarışmada Kadir Has Üniversitesi öğrencisi Onur Koçan’ın da yer aldığı ekip geliştirdikleri insansız deniz aracı ile ikincilik ödülünü aldı.

Biri insansız deniz aracı diğeri yarı batar denizaltı olmak üzere Timsah-1 ve Timsah-2 isimli iki tasarım yapan ekip projeyi tasarlarken timsahlardan esinlendi. Ekip karada ve özellikle suda hızlı hareket edebilen, manevra kabiliyeti yüksek, su seviyesinde seyrederek avına sinsice yaklaşan ve gerekirse saatlerce sessizce bekleyebilen timsahların hidrostatik ve hidrodinamik özelliklerini tasarladıkları araçlara uyguladı.