Design Campus 2010

Almanya İçmimarlar Birliği BDIA (Bund Deutscher Innen Architekt) ile Türkiye’den dört üniversitenin gerçekleştireceği “Tasarım Disiplinlerinin Atölye Çalışması” 7. Geleneksel Türk-Alman Akademik Çalışmalar kapsamında 19-25 Haziran 2010 tarihleri arasında İstanbul’da yapılıyor.

Türkiye’den Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Mühendislik ve Tasarım Fakültesinin katıldığı toplam 17 uluslararası atölyeden beşine Kadir Has Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ev sahipliği yapıyor. Almanya’dan ve Türkiye’den toplam 50 öğrencinin katıldığı bu atölyeleri Almanya’dan gelen hocalar ve Güzel Sanatlar Fakültesi’nden öğretim üyeleri ve yürütüyor.

İki ülkeden içmimarların, mimarların, tasarımcıların, akademisyenlerin, Almanya’dan Film Akademisi ile beraber BDIA üyelerinin ve Almanya’nın çeşitli üniversitelerinden yaklaşık 120 kişilik akademisyen, öğrenci ve meslek birliğinden profesyonellerin katılacağı atölye çalışmalarında her iki kültür içerisinde tasarımı etkileyen faktörler ele alınacak. Almanya ve Türkiye’de gerçekleşecek etkinliklerin bu yılki ana teması “Tasarım ve Sürdürülebilirlik”. Konusu “İstanbul Galata Bölgesi” olacak atölye çalışmalarında, içmimarlık-mimarlık-grafik-endüstri ürünleri tasarımı bölümlerinin eğitim ve uygulama teknikleri incelenecek.