Khas Yelken Takımı Campus Cup'ta Üçüncü Oldu

Kadir Has Üniversitesi Yelken Takımı katıldığı ilk yarışmada üçüncülük kupasını elde etti. Takım Marmaris Kış Trofesi V. Ayak Campus Cup Turnavası’nda yarışan 18 üniversite toplam 20 tekne arasında 3 yarış genel sıralamada 3., kendi kategorisinde (IRC-1) ise 2. sırayı alarak 2 kupa kazandı.

Yedisi tecrübesiz toplam dokuz kişilik takımda içlerinden beş kişi ise daha önce denize hiç çıkmamıştı. İki gün süren ve toplam üç yarıştan oluşan Marmaris Yarışı’ndan tüm yarışlar hava ve rüzgar durumu gereği Marmaris koyu içinde gerçekleşti.

Yarış sonrası Marmaris Uluslararası Yat Kulübü adına Halit Kesgin; Khas Yelken Takımı’nı 27 Ekim-2 Kasım arasında yapılacak 23. Marmaris Uluslararası Yat Yarışı’na davet etti.

Böylece, 145 tekne katılımıyla Türkiye’nin en büyük yelken yarışı ünvanını taşıyan bu yarışa davet edilen ilk üniversite, Kadir Has Üniversitesi oldu. Takım ayrıca bu yarışa hazırlık niteliği taşıyan Allianz Loryma Yaz Kupası’na da davet edildi.

Takımıza başarılar diliyoruz.