İstanbul Yeni Tiyatro Mekanına Kavuştu

Kadir Has Üniversitesi tarafından Cibali kampüsü içinde kurulan tiyatro sahnesi Sahne Kadir Has Üniversitesi perdelerini açtı. Yeni bir tiyatro mekanı olarak İstanbul kültür- sanat hayatına büyük katkı sağlayacak olan Sahne Kadir Has Türkiye’de ve yurtdışında üretilen araştırmacı ve deneysel çalışmaların seyirci ile buluşmasında önemli bir rol oynayacak ve tiyatro dışında gösteri sanatlarının farklı alanlarına da hizmet verecek.

Karakutu mantığı ile modüler bir sitemde tasarlanan Sahne Kadir Has Üniversitesi seyirci ile oyuncunun iç içe olduğu interaktif bir oyun düzenine de olanak sağlıyor. Sabit bir oturma düzeni bulunmayan mekanda topluluklar gösterilerini istedikleri oturma planıyla sergileme imkanı bulacak.

Sahne Kadir Has Üniversitesi'nin İstanbul sanat hayatına katılışı ise Kadir Has Üniversitesi Cibali kampüsünde düzenlenen bir geceyle gerçekleşti. Açılış kokteyline Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Can Has, Kadir Has Vakfı Başkanı Nuri Has, Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın, tiyatro bölümü öğrencileri ile sinema ve sanat dünyasından pek çok ünlü isim katıldı.

Açılışta konuşan Kadir Has Üniversitesi Tiyatro Bölüm Başkanı Doç Dr. Çetin Sarıkartal, İstanbul’un yeni bir tiyatro mekanına kavuştuğunu belirterek, Sahne Kadir Has Üniversitesi'nin kendi özerk sanat yönetimi ile kendi programlarını yapan profesyonel bir mekan olduğunu söyledi. Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Can Has da Sahne Kadir Has Üniversitesi'nin, İstanbul’da gösteri sanatları alanında yaşanan mekan sıkıntısını giderme anlamında önemli bir adım olduğunu söyledi. Can Has sahnenin üniversite öğrencileri tarafından eğitim amaçlı kullanımının yanı sıra profesyonel pek çok çalışmaya da ev sahipliği yapacağını belirtti.

Sahne Kadir Has Üniversitesi'nin açılış kokteyli ise aralarında Mete Horozoğlu, Dolunay Soysert, Mehmet Günsür, Ayla Algan, Öner Erkan, Taner Birsel, Didem Balçın gibi oyuncuların bulunduğu sinema ve sanat dünyasının pek çok ünlü isminin katılımıyla gerçekleşti. Sahne Kadir Has Üniversitesi'nin açılış kokteylinin ardından sembolik bir kurdele kesme töreni yapıldı.

Gecenin sonunda Kadir Has Üniversitesi Tiyatro Bölüm Başkanı Doç Dr. Çetin Sarıkartal’ın yönettiği Kaan Urgancıoğlu, Roza Erdem ve Serdar Orçin’in oynadığı “Ara” isimli tek perdelik oyun sergilendi.