Kadir Has Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi “Doğunun Batısı Batının Doğusu: Sanat ve Tasarımda Yeni Yaklaşımlar” Başlıklı 5.Uluslararası Öğrenci Trienal’ne Katıldı

Kadir Has Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi 5. Uluslararası Öğrenci Trienali’ne katıldı. “Doğunun Batısı, Batının Doğusu: Sanat ve Tasarımda Yeni Yaklaşımlar” başlıklı trienale öğrenciler işleriyle, trienale paralel yapılan sempozyuma öğretim üyeleri bildirileriyle katıldılar.

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti çerçevesinde düzenlenen  “Doğunun Batısı, Batının Doğusu: Sanat ve Tasarımda Yeni Yaklaşımlar” temalı 5. Uluslararası Öğrenci Trienali’ne, Kadir Has Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümünden Cansu Güven, Emre Özsöz, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümünden Ayten Toprakseven ve Grafik Tasarım Bölümünden Begüm Güney, Deniz Hürman işleriyle katıldılar. 4 kıtadan 44 ülke, 93 kurum ve 500’ü aşkın öğrencinin katıldığı sergi 7–30 Haziran tarihleri arasında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Acıbadem Kampüsü ve Caddebostan Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

Türkiye’de yer alan Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakülteleri’nin yanı sıra dünyanın dört bir yanından sanat ve tasarım okullarının katıldığı bu etkinlik, dünyada sanat eğitiminin geleceğine ilişkin ipuçları vermekte ve uluslararası sanat ortamına hazırlanan gençlerin yoğun bir haberleşme ve etkileşim ağı kurmasına olanak tanımaktadır. Uluslarası Öğrenci Trienali çerçevesi, katılımcı genişliği, gençlerin yeni ve alternatif üretim dillerine platform oluşturması açısından alanında bir ilk özelliği taşımaktadır.

Öğrenci Trienal’ne paralel olarak 8 – 9 Haziran 2010 tarihlerinde düzenlenen dünyanın önde gelen sanat  ve tasarım kurumlarından önemli bilim ve sanat insanlarının da katıldığı "Batının Doğusu, Doğunun Batısı: Sanat ve Tasarımda  Yeni Yaklaşımlar" başlıklı sempozyuma Kadir Has Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyeleri 3 bildiriyle katılmıştır.