Öğrenciler “Yeni Dünyada Uluslararası İlişkiler”i Üniversitemizde Tartıştı

Türkiye Uluslararası İlişkiler Çalışmaları Derneği tarafından bu yıl on üçüncüsü düzenlenen Uluslararası İlişkiler Öğrenci Kongresi, 1-2 Mart 2012’de Kadir Has Üniversitesi işbirliği ve ev sahipliğinde gerçekleşti. “Yeni Dünyada Uluslararası İlişkiler” temasıyla düzenlenen Kongre’nin organizasyonunu Kadir Has Üniversitesi Öğrenci Konseyi ve Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Kulübü öğrencileri yaptı.

Yaklaşık 800 öğrencinin katılmak için başvuru yaptığı Kongre’ye, Türkiye’nin farklı üniversitelerinde Uluslararası İlişkiler eğitimi gören 360 öğrenci katıldı. Kongre’de, T.C. Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörü Prof. Dr. İbrahim Kalın ve Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu Başkanı Emekli Büyükelçi Özdem Sanberk ana konuşmacı olarak yer aldığı; “Geçmişten Geleceğe Türkiye: Siyaset, Ekonomi ve Dış Politika” başlığıyla düzenlenen panelde Kadir Has Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesindeki Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler ve Ekonomi bölümleri başkanları ve öğretim üyelerinin de sunumları oldu.

Öğrencilerin baştan sona kendi çabalarıyla organize ettiği Kongre’nin sponsorları arasında Fatih Belediyesi, MADO, Banvit, Çaykur, Hisar, Hacı Bekir ve Easy Food gibi kurumlar yer aldı.