Vikipedi Kullanıcıları Kadir Has Üniversitesi’nde Toplandı

Bugüne kadar düzenlenen en geniş katılımlı Vikipedi Konferansı,  Kadir Has Üniversitesi’nde toplandı. Vikipedi editör ve kullanıcıları ile dijital dünyaya merak duyanları bir araya getiren Vikipedi konferansını 1280 kişi internet üzerinden canlı izledi.

12. Vikipedi Türkiye Buluşması 26 Şubat Pazar günü Kadir Has Üniversitesi’nde Cibali Kampüsü’nde büyük bir ilgi ve katılımla gerçekleşti. Vikipedi'nin doğru olarak tanıtılabilmesi ve açıklanabilmesi amacıyla düzenlenen konferansa Vikipedi’nin tecrübeli kullanıcılarından Ahmet Yazar, Fırat Özak ve Nazif İlbek konuşmacı olarak katıldı.

Wikipedia projesi, Vikipedi'nin temel kuralları ve amacı, Viki topluluğu, Vikipedi'de vandalizm, yeni kullanıcı kaydı, madde yazımı, topluluk portalı, sürüm kontrolü gibi konuların tartışıldığı konferans internet üzerinden de canlı olarak yayınlandı ve interaktif bir katılım ile gerçekleşti. Konferans sırasında Vikipedi Türkiye Buluşmaları’nın bir geleneği hâline gelen uygulamalı bir madde yazımı da gerçekleştirildi ve Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın adına bir Vikipedi maddesi açıldı. İki oturumda gerçekleşen konferansın ikinci bölümünde, #Vikipedi etiketi ile Twitter üzerinden gönderilen sorular da yanıtlandı.

Vikipedi Türkiye Buluşmaları ve Vikipedi Konferansı nedir?

Vikipedi Türkiye Buluşması, ilki 2006 yılında Ankara'da yapılan ve Vikipedi ile kardeş projelerdeki kullanıcıları bir araya getirmeyi planlayan bir projedir. Bugüne kadar 6 tanesi İstanbul'da, 3 tanesi İzmir'de ve 2 tanesi de Ankara'da olmak üzere 11 Vikipedi Türkiye Buluşması yapılmıştır.