Vodafone Red Academy, Kadir Has Üniversitesi Öğrencilerini Zorlu İş Hayatına Hazırlıyor

Mühendislik öğrencilerine yönelik 8 haftalık eğitim ve sertifika programı “Data Everywhere!” Türkiye mobil iletişim endüstrisine, global know-how ile donatılmış nitelikli iş gücü kazandırmayı hedefliyor.

Vodafone Türkiye ve Kadir Has Üniversitesi işbirliğinin ilk adımını oluşturan sertifika programı kapsamında Vodafone Türkiye, mobil data uygulamalarındaki son teknolojiler alanında 30’u aşkın ülkede edindiği kurumsal bilgi ve deneyimini Kadir Has Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği ve Elektronik Mühendisliği 3. ve 4. Sınıf öğrencilerine aktaracak.

Sekiz hafta sürecek sertifika programı “Data, Everywhere!” ile Kadir Has Üniversitesi öğrencileri, telekomünikasyon sektörünün Network ve IP gibi en temel konularını, Vodafone Teknoloji fonksiyonlarında görev yapan konusunda uzman iç eğitmenlerden öğrenecek. Vodafone Türkiye’nin Kurumsal Eğitim ve Gelişim Merkezi Red Academy şemsiyesi altında yapılanan ve ilk etapta 74 öğrencinin katılacağı bu program teorik ve uygulamalı eğitimlerin yanı sıra Vodafone teknoloji merkezlerine yapılacak ziyareti de kapsayacak. Program sonunda başarılı olan öğrenciler sertifika almaya hak kazanacak. Programı tamamlayan en başarılı 6 öğrenci ise Vodafone’un yüksek potansiyele sahip başarılı üniversite öğrencilerini bünyesine katmayı hedeflediği Discover Genç Yetenek Programı süreçlerine katılarak, seçildikleri takdirde Vodafone Türkiye’de staj yapma imkanına kavuşacak.

Vodafone Türkiye-Kadir Has Üniversitesi işbirliği ile hayata geçirilen “Data Everywhere” sertifika programının tanıtımı, Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nde Kadir Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın ile Vodafone Türkiye İnsan Kaynaklarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Toygan Pulat’ın katılımıyla düzenlenen bir törenle gerçekleştirildi.

Törende konuşan Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın, Kadir Has Üniversitesi’nin öğrencilerine henüz okurken sunduğu olanakların temel hedefinin onları zorlu hayat koşullarına ve iş yaşamına hazırlamak olduğunu belirterek,  bu doğrultuda   “üniversite-sanayi” işbirliği konusuna büyük önem verdiklerini söyledi. Vodafone Red Academy ortaklığıyla başlatılan “Data Everywhere” sertifika programının bu çerçevede geliştirdikleri işbirliklerinin en yeni örneği olduğunu belirten Prof. Dr. Aydın, “Kadir Has Üniversitesi olarak Vodafone Türkiye ile işbirliğine başlamış olmaktan heyecan duyuyoruz” dedi. Prof. Dr. Aydın, “Proje sayesinde Vodafone personeli zorlu iş hayatında edindikleri bilgi ve deneyimleri Kadir Has Üniversitesi öğrencilerine aktaracak böylece öğrencilerimiz kendilerini bekleyen geleceğe bir adım daha yaklaşmış olacaklar” diye konuştu.

Vodafone Türkiye İnsan Kaynaklarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Toygan Pulat ise, üniversite-sanayi işbirliğinde yepyeni ve kayda değer bir adım atıyor olmaktan dolayı gurur duyduklarını kaydetti. Pulat, “McKinsey’in araştırmasına göre geniş bant internette hane penetrasyonunda %10’luk bir artış GSYİH’da %1,4’lük bir büyümeyi beraberinde getirmektedir. Bu sıçramaya en çok, gelişmekte olan ve az gelişmiş ülkeler ihtiyaç duymaktadır. Ülkemizde üniversite-sanayi işbirliğinin gelişmesine bu noktada büyük ihtiyaç vardır. Bu iki dünyanın en iyilerinin bir araya gelmesiyle, ilerlemenin hızı planlananın çok daha ötesine geçecektir. Kadir Has Üniversitesi ile başlattığımız bu girişim, bu alanda söylemden öteye eyleme geçtiğimizin somut kanıtını oluşturmaktadır. Bu program sayesinde, biz de gençlerden çok şey öğreneceğiz” diye konuştu.