Cibali Postası Komşuları Buluşturdu

İkinci sayısı bu ay yayınlanan Cibali Postası’nın yayın hayatına başlaması Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nde 23 Şubat 2012’de düzenlenen geceyle kutlandı. Gecede üniversitenin öğrencilerinden DJ Orbay’ın nostaljik 45’likleri ve laterna müzikleri eşliğinde Cibali semt sakinleri, Fabrika Kızı adlı unutulmaz şarkıya konu olan Cibali Tütün Fabrikası işçileri ve üniversite mensupları bir araya geldi.

Cibali Postası’nın tanıtım gecesinde konuşan Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın gazeteyle, üniversitenin içinde yaşadığı semtle bütünleşerek, semtin gelişimine katkıda bulunmayı hedeflediğini belirterek, “üniversiteyi komşularımıza, komşularımızı da üniversiteye anlatabileceğimiz bir iletişim ortamı oluşturmak istedik” dedi. “Cibali; karakolu, yangınları, şarkıları kadar tütün fabrikası ve yaşayanlarıyla da meşhurdur. Burada herkes birbirini tanır. Komşuluk ilişkileri sahicidir. Mahallenin dar sokakları farklı hayatlara, farklı hikayelere açılan kapılar gibidir” diyen Rektör Prof. Dr. Aydın, “Kadir Has Üniversitesi olarak 15. yaşımızda 10 yıldır Cibaliliyiz. Tarihi yarımadanın merkezinde şekillenen Cibaliliği de tüm Türkiye'ye anlatmak istiyoruz” diye konuştu.

İlk sayısı 2 bin adet basılan Cibali Postası’nın dağıtımı da yine gazetede emeği geçen Kadir Has Üniversitesi öğrencileri tarafından yapılıyor. Cibali-Fener-Balat’ta yer alan kütüphane, kıraathane, taksi durakları, dernek ve kültür merkezlerine toplu olarak ücretsiz dağıtılan Cibali Postası her ay Cibali semti sakinleri ile Kadir Has Üniversitesi öğrencileri ve çalışanlarına da ücretsiz olarak ulaştırılıyor.