Onur Yazıcıgil’den Metin Istilacısı Adlı Workshop Çalışması

Sabancı Üniversitesi Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarım Öğretim Görevlisi Onur Yazıcıgil, 27 Şubat Pazartesi günü Grafik Tasarım öğrencileri ile Text Invader/ Metin Istilacısı adlı atölyesini gerçekleştirdi. Metin Istilacısı, OpenType programlamasının olanaklarını incelemektedir. Bu atölye çalışması Fontlab'in OpenType panelini yaygın tipografik davranışların kullanım amaçlarını değiştiren yazı biçimleri oluşturmak üzerek yaratıcı ortam olarak kullanmayı hedeflemektedir. Alışılmış dizgi uygulamalarından ziyade beklenmedik olanı yaratmak üzere OpenType formatının sunduğu olanakların denenmesi amaçlanmaktadır. Başka bir deyişle, amaç, grafik tasarımdaki dilsel akışın hizmetindeki alışkanlıklara müdahale etmek.