Sosyal Girişimcilik Akademisi’nin Açılış Töreni Gerçekleşti

Kadir Has Üniversitesi-Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nin British Council ile Türkiye’de ilk kez düzenlediği Sosyal Girişimcilik Akademisi’nin açılış töreni, 8 Şubat 2012 tarihinde Kadir Has Üniversitesi’nin Cibali kampüsünde gerçekleşti.

Açılış töreninde Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın ile British Council Türkiye Direktörü Margaret Jack de birer konuşma yaptı. Kadir Has Üniversitesi-Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nin eğitimlerini toplumun ihtiyaçlarını saptadıktan sonra hazırladıklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Mustafa Aydın, her eğitim programını konunun uzmanı olan paydaşlardan destek alarak hayata geçirdiklerini belirtti.

Üniversitelerin sadece akademik araştırmalar yapan merkezler olmadığına, bununla beraber çağdaş yaşamın gereği olarak sürekli eğitime yönelik planlarının da olması gerektiğine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Mustafa Aydın, Kadir Has Üniversitesi’nin, Türkiye’de müfredatına “Sosyal Sorumluluk Dersi”ni koyan ilk üniversite olduğunu belirtti. Aydın, 1940 yılından bu yana Türkiye’de eğitime ve kültüre büyük katkıda bulunan British Council ile birlikte bu projede yer almaktan mutluluk duyduğunu da sözlerine ekledi.

British Council Türkiye Direktörü Margaret Jack ise konuşmasında, “Birleşik Krallık’ta sayıları 62 bini bulan sosyal girişimler 800 bin kişiyi istihdam ediyor ve yılda 24 milyar euro tutarında ciro oluşturuyor. Sosyal girişimler kuruldukları ülkelere özgü sosyal, ekonomik, kültürel ve siyasi koşulları benimseyerek dünyaya yayılıyor. Bu nedenle biz de Kadir Has Üniversitesi ile Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen Sosyal Girişimcilik Akademisi’nde birlikte çalışmaktan son derece mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Bu işbirliğinde her iki kurumun birbirinden de birçok şeyi öğreneceğine dikkat çeken Margaret Jack, yeni iş modelleri geliştirmek için sosyal girişimciliğe önem veren bir üniversite ile işbirliği yapıyor olmanın kendileri için çok önemli olduğunu belirtti.

Sosyal Girişimcilik Akademisi için 2010 yılında İngiltere’den gelen Freer Spreckley ile ön eğitimlere başlandı. Alanında çok deneyimli bir ekip ile uygulamalı olarak 42 saat süren bir “sosyal girişimcilik” eğitimi gerçekleştirildi.

Eğitim, Uluslararası Sosyal Girişimcilik Ağı “Ashoka”yı Türkiye’de kuran Hülya Denizalp’in koordinasyonunda gerçekleşti.