SALT Galata'ya Sergi Gezisi

Kadir Has Üniversitesi, İletişim Fakültesi Yeni Medya Bölümü, 10 Şubat 2012’de, SALT Galata’ya yeni bir gezi düzenledi.

SALT, “O zamanlar konuşuyorduk” adlı ikinci Açık Arşiv projesinde, 90'li yılların ilk yarısında Türkiye'de düzenlenmiş Elli Numara/Ani Bellek II, GAR ve Küreselleşme-Devlet, Sefalet, Şiddet sergilerinin hikâyelerini, dönemin belgeleri aracılığıyla yeniden değerlendiriyor. Proje, bu üç sergi üzerinden, iş birliği ve fikir paylaşımı içerisinde olan sanatçıların başlattığı, ticari olmayan kolektif girişimlere toplu bir bakış sağlıyor. Ortamın henüz kurumsallaşmadığı, erken 90'larin kendine has beklentisizlik durumunu taşıyarak dönemi hatırlatıyor.

Araştırması 2010'da, SALT Araştırma'dan Sezin Romi tarafından başlatılan “O zamanlar konuşuyorduk” için bu sergilerin düzenleyicileri, sanatçıları ve asistanları ile işbirliği içerisinde kapsamlı arşivler oluşturuldu. Araştırma sürecinde, farklı kaynaklardan bilgi, doküman ve videolar bir araya getirildi.

Organizasyon: İletişim Fakültesi, Yeni Medya Bölümü

Düzenleyen: Yard. Doç. Dr. Pelin Tan

Tarih: 10.02.2012, Cuma, saat 11:00

Buluşma Yeri: İletişim Fakültesi girişi önü (10:45)

(Gelmek isteyenler doğrudan 11:00'de Osmanlı Bankası/Bankalar Cad. 11’e, girişin önüne de gelebilir.)

Adres: SALT Galata kurucu Garanti Bankası, Bankalar Caddesi 11
Karaköy 34420 İstanbul Türkiye

Bilgi: pelin.tan@khas.edu.tr

İlgili Linkler:

www.saltonline.org/tr/#!/tr/236/o-zamanlar-konusuyorduk-it-was-a-time-of-conversation