um:ag Akademi İlk Mezunlarını Verdi

15 yıl önce Ankara’da eğitim vermeye başlayan ve Türkiye’nin ilk ‘araştırmacı gazetecilik okulu’ sayılan Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı, İstanbul’da Kadir Has Üniversitesi’yle birlikte başlattığı um.ag Akademi'nin ilk eğitim programı tamamlandı. um:ag ve Kadir Has Üniversitesi’ni bu proje için bir araya getiren Kadir Has Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi, 20 Aralık 2011'de ilk mezunlarına sertifikalarını vermek üzere bir tören düzenledi. İki ay süren eğitim seminerlerinin ardından ‘Gazetecilik, yazma, sinema ve felsefe' okullarından mezun olan katılımcılar, sertifikalarını Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın ve TBMM Başkan Vekili ve Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı Başkanı Güldal Mumcu’nun elinden aldı.

Törende kısa bir konuşma yapan Güldal Mumcu, “Hem Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı hem de şahsım adına uzun süredir Ankara’da devam eden eğitim seminerlerimizi İstanbul’a da taşımış olmaktan çok mutluyum. Ama bu projeyi Kadir Has Üniversitesi’yle birlikte gerçekleştirmiş olmaktan ayrıca büyük bir mutluluk duyduğumu da belirtmek istiyorum. Kadir Has Üniversitesi’ne, sayın rektör Prof. Dr. Mustafa Aydın’a ve bu projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Prof. Dr. Mustafa Aydın ise um.ag ile böylesine önemli bir ortak çalışmaya imza atmaktan onur ve mutluluk duyduklarını dile getirerek, vakıf başkanı Güldal Mumcu’ya da törene katıldığı için teşekkür etti.

Seminerlerine alanının en başarılı uzman isimleriyle devam edecek olan Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı, Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’ndeki ikinci dönem eğitim seminerlerine 6 Şubat’ta başlayacak.