Kadir Has Üniversitesi, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Avusturya Eğitim Sanat ve Kültür Bakanı Claudia Schmied’e Evsahipliği Yaptı

Kültür ve Turizm Bakanı Dr. Ertuğrul Günay meslektaşı Avusturya Eğitim, Sanat ve Kültür Bakanı Dr. Claudia Schmied ile Kadir Has Üniversitesi’nde biraraya geldi. İki ülke arasında geçerli olacak Memorandum of Understanding protokolünün imza töreninde biraraya gelen iki bakan çağdaş sanat, kültür, müzecilik ve gayrimaddi kültür mirası alanlarında Türkiye ve Avusturya arasında gelecekte yürütülecek ortak çalışmaların temelini attı. İmzalanan protokol ile önümüzdeki günlerde Avusturya eğitim, sanat ve kültür bakanlığı tarafından Laudon Sarayı’nda yürütülen Artist in Residence programına üç Türk sanatçısı üç ay süreyle konaklamaları için davet edilecek. Ayrıca güzel sanatlar, tiyatro, edebiyat ve fotoğrafçılık alanlarında maddi imkanlar dahilinde çeşitli işbirlikleri ve etkinlikler planlanacak.

Memorandum of Understanding protokolü imza töreni sonrasında iki bakan,  Kadir Has Vakfı Başkanı Can Has ve Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın’ın yaptığı konuşmaların ardından, Kadir Has Üniversitesi’nde başlayan In Between. Austria Contemporary sergisinin açılışını gerçekleştirdi. Sergiye Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Nuri Has, Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Levent Bıçakcı, Ahu Has, Selin Has, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, ünlü modacı Atıl Kutoğlu'nun yanı sıra sanat ve kültür dünyasından birçok kişi katıldı. Küratörlüğünü Karin Zimmer’in yaptığı sergi 30 Haziran’a kadar ziyaretçilerin katılımına açık.