Prof. Dr. John Weeks Üniversitemizdeydi

Kalkınma ekonomisi üzerine birçok makalesi ve kitabı bulunan Prof. Dr. John Weeks, Khas Ekonomi Bölümü’nün Misafir Öğretim Üyesi olarak İstanbul'a geldi.

Doktorasını Michigan Üniversitesi’nde tamamlayan Prof. Dr. John Weeks, Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere’deki üniversitelerde öğretim üyesi olarak çalıştı. Akademik çalışmalarını Londra Üniversitesi, School of Oriental and African Studies’de (SOAS) bulunan Centre for Development and Policy Research (CDRP) ve Research on Money and Finance (RMF) araştırma gruplarında devam ettiren Prof. Weeks’in, Afrika, Asya ülkeleri ile Latin Amerika üzerine birçok çalışması bulunmaktadır. Kalkınma ekonomisine ek olarak ekonomi politik ve ekonomi teorisi üzerine çalışmaları bulunan Prof. Dr. John Weeks, 2011’de Routledge Yayınevi tarafından yayınlanan “Capital, Exploitation and Economic Crisis” başlıklı kitabın da yazarıdır.

Prof. Dr. John Weeks, 29 Kasım 2011 Salı günü, Saat 14:00’de “The Euro and The Coming Global Depression”, 7 Aralık 2011 Çarşamba günü ise “Is there a Policy Alternative to Neoliberal Austerity?” başlıklı bir konuşma yaptı.