Münihli Beş Sanatçı Khas’da Buluştu!

Thomas Bindl, Doris Hahlweg, Carolina Kreusch, Erol Uysal ve Max Wagner isimli “Münihener Secession” sanatçı grubu üyesi beş Münihli sanatçı, 24 Kasım 2011 Perşembe günü, saat 12.00’de Kadir Has Üniversitesi Cibali Salonu’nda bir söyleşi gerçekleştirdi.

Münihli Beş Sanatçı Kimlerden Oluşuyor?

Thomas Bindl

1960 Münih dogumlu Bindl, Münih Akademisinden 1989 yılında Prof Rudi Tröger’in usta ögrencisi olarak mezun olmuştur ve 2007 yilindan beri Passau Üniversitesinde baskı atölyesinde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır. Resmini kısaca “resmim duygularımla nesnelliğin algılanmasıdır” şeklinde tanımlar.

Doris Hahlweg

1957 San Paulo doğumlu Hahlweg, 1986 yılında Münih Akademisi'ni bitirir. Serbest sanatçı olarak Münih’te çalışmalarına devam eder. Otto Völker Hahlweg için şöyle der; “Hahlweg’in resminde ilk algılanan boyanın kimyasıdır. Fakat bu zariftir, bazen transparent, hafiftir yada parlak, ağırdır, bazen mat. Yüzeyle rengin iletişimi böylece anlama dönüşür”.

Carolina Kreusch

Kreusch, 1978 yılında Münihte doğar. 2009 yılında Münih Akademisi Prof. John Bock Atölyesi'nden mezun olur. Çalışmalarını Münih ve Berlin’de sürdürmektedir. Bir yıldır Münchener Secession üyesidir. Obje, heykel, desen, rölyef, yerleştirme gibi çeşitli disiplinlerde çalışır.

Erol Uysal

1963 doğumlu Uysal, 1989 yılında Marmara Üniversitesi GSF Seramik Bölümünü bitirdikten sonra Berlin Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde UDK-Lothar Fischer Atölyesi'nden 1997 yılında mezun olur. Berlin'de yaşamakta olan sanatçı çalışmalarını burada sürdürmektedir. Kendi işlerini kısaca şöyle yorumlar: “Heykellerimin oluşumu belli methodu olan bir metanın üretimi değil aramanın, reddetmenin, tanımlama ve düzenlemenin kendi gerçeği ile oluşanın nesnelliğe dönüşümüdür.”

Max Wagner

1956 Straubing doğumlu Wagner, 1979-85 yılları arasında Münih Akademisin’de Prof. Erich Koch atölyesinde heykel öğrenimi görür. Çalışmalarını Münihte sürdüren sanatçı heykellerinde terrakotta, ahşap, bronz  gibi çeşitli malzemeleri kullanır. Wagner işlerinde adeta grotesk bir mizansenlik vardır.

Münchener Secession Grubu'nun web sitesi: