Viko ve Khas'dan Ortak Proje

Kadir Has Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü’nden bir grup öğrenci, sanayi ile ortak proje yürütüyor.

Üniversite-sanayi işbirliği kapsamında, VİKO Elektrik ve Elektronik End.San. ve Tic. A.Ş. ile yapılan ortak çalışmada “Grup Priz” ürün grubuna yönelik yeni ve özgün tasarımlar için 2011-2012 Güz yarıyılı boyunca proje çalışması sürdürülüyor.

Endüstri Ürünleri Tasarımı Eğitimi’nin bir parçası olarak ele alınan, endüstrinin gerçek tasarım sorunlarına yönelik proje çalışmalarının amacı; genç tasarımcı adaylarının endüstri kuruluşlarının tasarım ve üretim koşullarıyla tanışmalarını sağlayarak profesyonel deneyim kazanmalarını destekliyor. Aynı zamanda tasarım eğitimlerini sürdüren üniversite öğrencileri arasında ilgili endüstride çalışacak üstün nitelikli genç endüstri ürünleri tasarımcısı adayı kaynaklarını değerlendiriyor.