Deneyim ve Yaratıcılık Aydınlık Konseptler Workshop’ında Buluştu

Khas Güzel Sanatlar Fakültesi; endüstri tasarımcısı, Viko endüstriyel tasarım danışmanı Mirzat Koç ve Viko tasarım ekibinin katkılarıyla 14-17 Kasım 2011 tarihleri arasında bir workshop düzenledi.

Üç gün süren atölye çalışmasının sonuçları 17 Kasım 2011 Perşembe günü Güzel Sanatlar Fakültesi’nin fuayesinde gerçekleştirilen bir kokteyl ile paylaşıldı.

Workshop’un Konusu Neydi?

Evde veya ofiste kullanılacak cep telefonu, fotoğraf makinesi vb. bireysel elektronik cihazların şarjı  için enerji terminalleri; masaüstü veya anahtar ve prizlere ek melez ürünlere yönelik konseptler.

Mirzat Koç Kimdir?

1991 ODTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü'nden mezun oldu. 1995 sonunda Pratt Institute New York'ta Endüstri Ürünleri Tasarımı Yüksek lisansını tamamladı. Amerika, Avrupa ve Japonya'da birçok ürün tasarımı ödülü aldı. Aldığı uluslararası ödüllerden bazıları; 1995 Motorola çocuklar için çağrı cihazı tasarım yarışması, 1997 RedDot, 1998, 2000 ve 2002'de IDEA ABD Ürün tasarımı ödülleri ve 2003'te Surface Dergisi tarafından en iyi 10 tasarımcıdan biri seçildi ve ürünleri Milano ve NewYork'ta sergilendi. Motorola, Fujitsu, Mod, Panasonic  gibi dünyaca önemli endüstriyel üreticiler için tasarımlar yapmaktadır.

+mkd Mirzat Koç Design http://www.mirzatkoc.com