Tezer Özlü Sempozyumu İki Gün Sürdü

Üniversitemiz Amerikan Kültür ve Edebiyatı Bölümü ve Türk Dili Koordinatörlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği ve modern Türk edebiyatında köşe taşı olmuş fakat yeterli akademik anlamda ilgi görememiş yazarlara odaklanmayı amaçlayan konferans dizisinin ilki Tezer Özlü’ye adandı.

1986 yılında aramızdan ayrılırken ardında bıraktığı çarpıcı metinlerle hala okurlarını derinden etkilemeye devam eden Tezer Özlü’yü bütün yönleriyle incelemeyi amaçlayan bu konferans 20-21 Ekim 2011 tarihleri arasında düzenlendi ve Tezer Özlü toplumsal cinsiyet, flaneur edebiyatı, yol edebiyatı, otobiyografi, siyasi baskılar ve modernleşme sorunları gibi birçok açıdan incelendi.

Toplamda 22 konuşmacının sunum yapacağı konferansın açılışı konuşmasını Kadir Has Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman yaptı ve her günün sonunda yapılan yuvarlak masa toplantılarına edebiyat dünyasından Müge İplikçi, Hatice Meryem ve Sezer Duru gibi önemli isimler katıldı.

Ayrıca 20 Ekim akşamı Seyyar Sahne grubu da konferans kapsamında, Tezer Özlü’nün Çocukluğun Soğuk Geceleri adlı romanından uyarlanan tiyatro oyununu sergiledi.

Tezer Özlü Konferansı Programı

Konu ile ilgili NTV, “Gece Gündüz” programı.