KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ 2009-2010 YILI MEZUNLARI DİPLOMALARINA KAVUŞTU

Description: upload/mezuniyet2010.jpgKadir Has Üniversitesi, 2009 – 2010 Öğretim Yılı Mezunları, yoğun bir eğitim döneminin ardından diplomalarına kavuşmanın heyecanını yaşadı.
Açılış konuşmalarını Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Nuri Has, Kadir Has Vakfı Başkanı Can Has ve Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın’ın yaptığı tören, 12 Haziran 2010 Cumartesi günü, Selimpaşa Kampüsü’nde gerçekleştirildi.

Description: upload/nuri-has.jpg

Kadir Has Üniversitesi’nin 13’üncü yılını tamamladığını belirten Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Nuri Has, Selimpaşa Kampüsü’nün, Kadir Has Üniversitesi’nin temellerinin atıldığı kampüs olduğunu belirterek ayrı bir anlam ve öneme sahip olduğunu söyledi. Kadir Has Üniversitesi’nin genç bir üniversite olmasına rağmen, merhum Kadir Has’ın konuya çok ciddi yaklaşımı, yöneticiler ve akademisyenlerin özverili gayretleriyle bugün övünç duyulan bir üniversiteye dönüştüğünü kaydetti.

Mezun öğrencilerin ailelerine özverili gayretleri ve fedakarlıklarından dolayı teşekkür eden Nuri Has  konuşmasına şöyle devam etti: “Bugün üniversite mezunu oluyorsunuz. Ne mutlu size. Hayalleriniz gerçekleşiyor.Hayata atılıyorsunuz. İş-güç sahibi olmaya hazırlanıyorsunuz. Ülkemiz, sizden hizmet bekliyor. Bu arada Kadir Has Üniversitesi yönetimi de, elinizdeki diplomayla bizim bu gözümüz gibi koruduğumuz üniversitemizi, yurt içinde ve yurt dışında en iyi şekilde temsil etmenizi bekliyor.

Biliyorum ki, yeni yaşamınızda yüksek bilgi donanımınızla her ortamda fark yaratacaksınız. Kendinize her zaman güvenin, çünkü sizler eğitimin en kalitelisini bu üniversitede aldınız. Kurucumuz merhum Kadir Has Beyefendi, sizlerden söz ederken, “Onlar, benim beyaz güvercinlerim” derdi. Kadir Bey’in beyaz güvercinleri, bugün yuvalarından uçuyor, istikbale doğru kanat çırpıyor. Beyaz Güvercinler, bahtınız açık olsun”.

Kadir Has Vakfı Başkanı Can Has ise Kadir Has isminin, topluma verdiği büyük hizmetler ve saygınlığı ile artık bir marka olduğunu belirterek, vakıf olarak bunun değerini korumak ve yüceltmek için büyük çaba harcadıklarını kaydetti. Kadir Has Vakfı’nın, faaliyetlerini hiç kesintisiz sürdürdüğünü ve yeni eğitim kurumları yaptırdığını söyleyen Can Has, Kadir Has Üniversitesi’nin kalkınması, ilerlemesi için maddi imkanlarını kesintisiz seferber ettiklerini kaydetti.
Konuşmasında Kadir Has Üniversitesi’nin 10. dönem mezunlarını uğurlamaktan kıvanç duyduklarını kaydeden Can Has, “Burada edindiğiniz bilgilerin ülkemizin kalkınmasında birer yapı taşı olacağına inancım sonsuzdur. Ayrıca şunu bilmenizi isterim ki, Kadir Has Üniversitesi bundan sonraki yaşamınızda gerek duyduğunuzda her zaman yanınızda olacaktır.” diyerek öğrencilere desteğini dile getirdi.

Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın, mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, öğrencilere, mezun olurken ellerinde çok büyük bir güçle, Nobel ödüllü Güney Afrikalı devlet adamı Nelson Mandela’nın ifadesiyle, “dünyayı değiştirmek için sahip olunabilecek en kudretli silahla” ayrıldıklarını ifade etti.

Description: upload/can-has.jpg

Description: upload/mezuniyet-rektor.jpg

Mezun öğrencilerin almaya hak kazandıkları diplomaları bundan sonraki hayatları için en önemli kazanım olarak değerlendiren Aydın, “Hedeflerinize doğru kanat açtığınız bugün tam da bu nedenle hedeflerinizi ve arzularınızı buraya geldiğiniz o ilk günkü en saf halleriyle hatırlamanız ve o yolda nerede olduğunuzun bilincine varmanız (bence) önemli” diye konuştu.

Rektör Aydın ayrıca, Üniversitenin tanıtım filminde kullandığı bir sahneden örnek vererek söyle konuştu: “Üniversitemizin tanıtım filminde kullandığımız çok hoş ve son derece anlamlı bir bölüm var: Kurduğu eğitim yuvasında öğrencilerle biraraya gelen Kadir Has beyefendi hissettiği heves ve çoşkuyu ifade ederken, ‘keşke ben de bu sıralarda oturup öğrenci olabilsem’ diyordu. Aslında sayın Kadir Has’ın bu coşkusunu Üniversitemizi ziyaret eden yerli-yabancı tüm konuklar dile getiriyorlar: ‘keşke biz de burada öğrenci olabilsek...’. Sizler bu özlemin; bu ayrıcalığın parçası oldunuz. Bizler bu ayrıcalık duygusunu sizlerde sürekli kılacak nesnel, özgür, cesaretli ve üretken bilim ortamını daim kılmak amacıyla tüm enerjimizle ve birikimimizle çalışıyoruz. Sizler ülkenin dört yanına dağıldıktan sonra da bu amaca yönelik olarak çalışmaya, emek vermeye devam edeceğiz. Bu emek, ülkemize adanmışlığın, geleceğe güvenimizin ve Kadir Has Beyefendinin bize bıraktıklarına saygımızın en önemli işaretidir”.

Mezuniyet töreni dereceye giren öğrencilerin konuşmaları, diplomaların verilmesi ve kep atma coşkusuyla sona erdi.
Kadir Has Üniversitesi 2009-2010 eğitim-öğretim yılında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İletişim Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Fen – Edebiyat Fakültesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi’nden toplam 473 mezun verdi. Sosyal Bilimler ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda ise 253 öğrenci mezun oldu.

Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Nuri Has’ın 2009-2010 Öğretim Yılı, “Fakülteler” Mezuniyet Töreni Konuşması

Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Can Has’ın  2009-2010 Öğretim Yılı, “Fakülteler” Mezuniyet Töreni Konuşması

Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Aydın’ın     2009-2010 Öğretim Yılı, “Fakülteler” Mezuniyet Töreni Konuşması