Haliç’de Dostluk Kazandı

Kadir Has Üniversitesi ile Koç Üniversitesi kürek takımları geleneksel hale getirilmesi planlanan yarışların ilkinde 8 Ekim 2011’de Haliç’de küreç çektiler. Koç Üniversitesi Kürek Takımı'nın önde bitirdiği yarış, güzel dostluk manzaralarına tanık oldu.

Başlangıç noktasının Rahmi Koç Müzesi, bitiş noktasının ise Kadir Has Üniversitesi olarak belirlenen ve sert rüzgar altında gerçekleşen 2500 metrelik yarış, saat 10:00’da başladı ve saat 10:20’da sona erdi.

İki üniversitenin kürek takımları arasında bu yıl ilk kez gerçekleştirilen kürek yarışları en büyük tekne sınıfı olan 8 tek kategorisinde yapıldı. Yarışı birlikte Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Mustafa Aydın ile Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan, gelecek yıllarda bu tatlı rekabeti devam ettirme ve geliştirme kararı aldılar. Her iki rektör de yarıştan sonra Haliç’in su sporları merkezi haline gelmesi konusundaki destek ve kararlılıklarını beyan ettiler.

Ödül töreni sırasında, üniversite olarak su sporlarına önem verdiklerini vurgulayan Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın, “Dünyada bu yarışın en eski örneği Oxford ve Cambridge arasında düzenleniyor. Bu yıl 157. si düzenlenen yarış, İngiltere’nin ve dünyanın en çok izlenen kürek yarışı. Biz bunun bir benzerini Kadir Has ve Koç Üniversiteleri arasında Haliç’de gerçekleştirdik. Bu sadece bir başlangıç; devamının geleceğini umuyorum” dedi. Koç Üniversitesi Kürek Takımı’nı kutluyan Prof. Dr. Aydın, “iki üniversite bu sayede güzel bir geleneği başlattı ve dostluk kazandı,” dedi.