EUROPA NOSTRA 2010 Yıllık Kongresi Etkinlikleri Kapsamında “ÖRNEĞİN GÜCÜ” Sergisi

EUROPA NOSTRA, 2010 Yıllık Kongresi etkinlikleri kapsamında, SİRKECİ GARI’nda yer alan, küratörlüğünü, Üniversitemiz öğretim üyelerinden Yrd.Doç.Dr. Yonca KÖSEBAY ERKAN’ın üstlendiği, “ÖRNEĞİN GÜCÜ” adlı sergi 11 Temmuz’a kadar gezilebilir.

11 Haziran 2010 tarihinde yapılan açılış törenine Avrupa Birliği Komisyonu Üyesi, Kültür, Eğitim, Çok Dillilik ve Gençlik konularından sorumlu Komiseri, Sayın Androulla Vassiliou’nun yanısıra, Europa Nostra Başkanı Dennis de Kergorlay, Genel Sekreteri, Yönetim Kurulu Üyeleri, Europa Nostra Bilimsel Konsey üyeleri ve diğer misafirlerden oluşan seçkin bir topluluk katılmıştır.

Bu sergi, AVRUPA BİRLİĞİ KÜLTÜREL MİRAS ÖDÜLÜ / EUROPA NOSTRA ÖDÜLLERİ’ni kazanmış 1000’in üzerinde proje arasından seçilen 108 proje, kişi ve kurumu bir araya getirmektedir. Üniversitemiz, bu ödüle 2003 yılında, CİBALİ TÜTÜN ve SİGARA FABRİKASI’ndan, KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ’ne dönüşümü, Dr. Mehmet ALPER tarafından sağlanan başarılı restorasyonu sebebiyle, layık görülmüştür. “ÖRNEĞİN GÜCÜ” sergisinde, Kadir Has Üniversitesi, Türkiye’den ödül alan diğer 10 proje ile birlikte Avrupa’nın en iyilerini temsil etmektedir. Bu sergi aracılığı ile Europa Nostra, korumada mükemmelliği ödüllendirmek ve benzer çabaları ve projeleri cesaretlendirerek “Örneğin Gücü”nden yararlanmayı hedeflemektedir.