Fotoğraf Sanatçısı Sıtkı Kösemen Khas’da Ders Vermeye Başlıyor

Kadir Has Üniversitesi akademik kadrosuna birbirinden değerli isimleri katmaya devam ediyor. Son olarak ünlü fotoğraf sanatçısı Sıtkı Kösemen de Khas’ın kadrosuna katıldı. Sıtkı Kösemen İletişim Fakültesinde, tüm üniversiteye açık, Project Design dersini verecek.

1955 yılında doğan Sıtkı Kösemen, ODTÜ Mimarlık Fakültesi’ni bitirdi. İlk fotoğraflarını 1975’de sergiledi.1978 yılından bu yana Mimarlık ve Proje Geliştirme çalışmaları dışında birçok kişisel ve karma sergi; 6 albüm, 9 kitapta yer alan fotoğraf projeleri gerçekleştirdi.

İstanbul Modern, Galerist, Gerli Nev, C.A.M. Art Basel, Foto Europa, Art Histerium, Saatchi Gallery, Louisiana Museum gibi sanat kurumlarında sergilere katılan fotoğraf sanatçısı; İtalya, Yalta Ukrayna, Tiblis, Kopenhag, Paris, Taşkent, Semerkant, Londra’da da uluslararası sergilere katıldı.

Kösemen’in video enstalasyonları arasında ‘Türkiye Portreleri’ (1999), ‘Avrupalı’ (1999) , ‘İlham’ (2002), ‘Pervari’ (2002),  ‘İstanbul’u Dinliyorum Gözleri Kapalı’ (2006), ‘Gazete Okuyor musunuz’ (2008) gibi video projeleri yer alıyor.

Sanatçı, Leica Camera tarafından ‘Leica 2002’de uluslararası 12 sanatçıdan biri seçildi.

Sıtkı Kösemen’in son 5 yıldaki sergi ve çalışmaları

2006 “Günlükler” Kitap Projesi-Günümüz Türkiyesi’nde Kadınlar için Günlük yaşam.

2006 “Günlükler” Kişisel Sergi “Siyah Beyaz Sanat Galerisi” Ankara.

2006 “İyi Dilekler” Kitap Projesi-Kimsesiz Çocuklar Yurdunda Röportajlar.

2006 “Avrupa Yansımaları” Karma Sergi-Kopenhag “Charlottenburg Museum”

2006 “Yeni Fotoğraflar”–Kişisel Sergi-“Galerist” Beyoğlu.

2007 “İlk Heykelcilik Okulu”-Kişisel Sergi-Antrepo Mermer Tasarımcıları Sergisi–Antrepo 5

2007 “İzler”-Kişisel Sergi–Lucca, İstanbul.

2007 “Sanatci Studyolari”-Karma Sergi - SUMA - Istanbul.

2007 “Istanbul-Goruntuleri Tariflemek” Kisisel Sergi-Istanbul Ofis Sanat Galerisi - Bruksel

2008 “7 Tepe, 7 Mimar”-Karma Sergi-Torino Italya-23. Dunya Mimarlik Kongresi

2008 “Oluyu Oynamak”-Kişisel Sergi-“İstanbul Modern” Sanat Müzesi

2008 “Bahçesaray’da Kalmak” Karma Sergi -  Devlet Tarih ve Kultur Muzesi - Bahçesaray, Ukrayna Kürator Beral Madra