Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu, Kadir Has Üniversitesi'nde, Rehber Öğretmenler İle Buluştu

Kadir Has Üniversitesi’nin, ortaöğretim kurumlarında rehberlik ve psikolojik danışmanlık ile yurtiçi ve yurtdışı üniversite danışmanlığı görevini yürüten tüm öğretmenler ve yöneticiler için düzenlediği seminerlerin sonuncusu olan “Rehber Öğretmenler ve İletişim Bilinci” konulu seminer, 31 Mayıs 2010 tarihinde gerçekleştirildi.

Kadir Has Kampüsü'nde, Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu tarafından verilen seminerde, iletişim bilinci ele alınarak, ağırlıklı olarak görülmeyen bir ağ olan iletişimin sağlıklı ilişki kurma ile orantısına değinildi. Özellikle anne-baba-çocuk, öğrenci-öğretmen, karı-koca, devlet-vatandaş gibi tarafların iletişim süreçlerinin ele alındığı seminer, Prof. Cüceloğlu'nun espirili ve özgün anlatımı ile dikkat çekti.

İnsanın hayatta ne kadar varolduğu sorusu üzerine kurulan sunumda, ikili ilişkilerin zaman zaman çözülemez gibi görünen sorunlarına yönelik ipuçları da verildi.

Sunum ve soru cevap şeklinde gerçekleşen seminerde, iletişimin psikolojik ve sosyal yönleri, iletişimin kaçınılmazlığı, çok kanallı oluşu, iç ve dış etkenleri, kişinin kendi yaşamında var olmasının anlamı, iyi bir rehberin danışmanı ile kurduğu ilişki, ilişki türleri ve anlam verme konularına vurgu yapıldı.

Seminer sonrasında gerçekleştirilen kokteylde katılımcılara “Prof.Dr. Doğan Cüceloğlu imzalı “Onlar Benim Kahramanım” isimli kitabı hediye edildi.