Yonsei Üniversitesi İç Mimarlık Öğrencileri DesignHEALS Yaz Okulu ve Uluslararası Staj Programı’nı Tamamladı

Kore hükümetinin bu sene başlattığı uluslararası bir burs programı kapsamında Yonsei Üniversitesi’nden dört İç Mimarlık bölümü öğrencisi, Kadir Has Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nün düzenlediği Yaz Okulu ve Uluslararası Staj Programı’na katıldı.

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Orçun Kepez’in koordinatörlüğünde “sıkı çalış, sıkı eğlen!” prensibiyle hazırlanan 6 haftalık program; yoğun çalışma takvimi arasında ve sonunda öğrencilerin şehir dışı kültürel gezilere katılımlarına olanak sağlayacak şekilde düzenlendi.

Yonsei Üniversitesi öğrencileri geldikleri hafta Güzel Sanatlar Fakültesi’nin bu sene üçüncüsünü düzenlediği Tasarım Kampı’nda da gönüllü katılımcı olarak, tasarımcı adayı öğrencilerle çalıştılar. Daha sonra İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nün, AçıkOfis Mimarlık ile gerçekleştirdiği işbirliği çerçevesinde Koreli öğrenciler bir haftalık uluslarası staj olanağı buldular. Son olarak da İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nde mekan ve sağlık üzerine araştırma projeleri yürüten DesignHEALS Araştırma grubu ile “Cilt Kanseri ve Kamusal Alanda Gölge” kavramı üzerine iki hafta süren bir atölye çalışması gerçekleştiren öğrenciler, Ortaköy için saha araştırmalarına dayalı gölgelik tasarımları yaptılar. 18 Ağustos’ta başarı sertifikalarını alan Yonsei Üniversitesi İç Mimarlık öğrencilerinin yaz okul çerçevesinde tamamladıkları staj ve atölye çalışmaları halen Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlık Holü’nde sergileniyor.

Katılımcılar Ne Dedi?

“Bu yaz Kadir Has Üniversitesi’nde olabildiğim için çok mutluyum. Burada yaptığım herşey görüş açımın genişletti ve farklı düşünmeyi öğrendim.”

Minjung Kim, İç Mimarlık 3. Sınıf Öğrencisi, Yonsei Üniversitesi

“İstanbul ile ilgili anılarım, özellikle Kadir Has Üniversitesi ile AcikOfis ile ilgili olanlar benim için çok değerli. Bunlar etkileyici ve aklımdan hiç çıkmayacak anılar.”

Jaeyon Kim, İç Mimarlık 4. Sınıf Öğrencisi, Yonsei Üniversitesi

“Bu yaz İstanbul’da gerçekten çok mutlu oldum ve tamamen yeni deneyimler yaşadım. Herkese, özellikle Dr. Kepez ve Ece’ye, teşekkür etmek istiyorum.”

Seokhwan Yun, İç Mimarlık 3. Sınıf Öğrencisi, Yonsei Üniversitesi

“Bu yaz bu uluslararası programa katılmam –kişisel gelişimime- çok  yardımcı oldu. Ayrıca Türkiye’nin kültürel mirasını ziyaret etmek çok güzeldi. Boğaz turuna katıldım ve Ölüdeniz’de yamaç paraşütü yaptım. Türkiye’de gördüğüm ve deneyimlediğim herşeyi özleyeceğim. Türkiye’yi ve özellikle İstanbul’u hiç unutmayacağım.”

Youngjoo Kim, İç Mimarlık 4. Sınıf Öğrencisi, Yonsei Üniversitesi

DesignHEALS Yaz Okulu ve Uluslararası Staj Programı Künyesi

Koordinatör ve Atölye Yürütücüsü: Yrd.Doç.Dr. Orçun Kepez; Yaz Okulu Asistanı: Ece Altınbaşak

Açık Ofis Kurucu Ortakları: Evren Aysev Deneç,MArch ve Fatmagül Arslaner Gegeoğlu, March.