Khas Mühendislik Fakültesi’nin İki Yeni Laboratuvarı Hizmete Girdi

Kadir Has Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi Elektronik Mühendisliği Bölümü kuramsal dersleri teknolojik donanımlı laboratuvarları ile desteklemeye devam ediyor. Bu amaçla açılan “Telekomünikasyon” ve “ Mobil Uygulama Geliştirme” laboratuarları ile iletişim teknolojileri ve telekomünikasyon ağırlıklı kuramsal eğitimin uygulamaya dönüştürülmesi amaçlanıyor.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feza Kerestecioğlu, kurulan laboratuarların, Kadir Has Üniversitesi’nin eğitime verdiği önemin bir yansıması olduğunu söyledi. Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erdal Panayırcı ise, “Modern iletişim sistemlerinin tasarımı ile ilgili deneylerin yapılmasına olanak sağlayacak donanıma sahip laboratuarda öğrenciler okurken iş hayatına hazırlanacaklar. Modüler yapıda olan ve her modülün farklı bir telekomünikasyon sistemini karakterize ettiği yeni telekomünikasyon laboratuarında deney yapan öğrencilerimiz bu konulardaki sektör devlerinin AR-GE’leri için gerekli yetişmiş insan gücünü karşılamada büyük katkı sağlayacaktır’’ dedi.

Konuyla ilgili olarak, Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Taner Arsan da “Bölümümüzde kurulan yeni Mobil Uygulama Geliştirme  laboratuarında, öğrenciler Android ve Apple iOS tabanlı telefon ve tabletler üzerinde çalışacak uygulamaların geliştirme olanaklarına sahip olacaklardır” diye konuştu.