Kadir Has Üniversitesi Çin Halk Cumhuriyeti’nden Gelen Öğrencileri Ağırladı

Kadir Has Üniversitesi ile Zhejiang Gongshang Üniversitesi arasında imzalanan uluslararası işbirliği anlaşması kapsamında 20 Çinli öğrenci öğretim üyeleri eşliğinde Kadir Has Üniversitesi'ne geldi. Aynı zamanda Kadir Has Üniversitesi’nden Çin’e giden 20 öğrenci de Zhejiang Gongshang Üniversitesi’nde eğitimlerine devam edecek.

1911’de Çin’in Hangzhou şehrinde kurulan Zhejiang Gongshang Üniversitesi’nin halen 31,000 öğrencisi ve 2000 akademik ve idari personeli var.

Çin Halk Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasında diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 40. yıldönümüne denk gelen ziyaretlerin amacı iki ülke arasındaki dostluk ilişkilerinin eğitim alanındaki işbirliğiyle geliştirilmesi. Özellikle son yıllarda Çin ile Türkiye arasında siyasi, ekonomik ve ticari ilişkilerin istikrarlı şekilde gelişmesiyle birlikte, kültür, medya, eğitim ve turizm gibi alanlardaki ilişkiler de önemli ilerlemeler elde edildi.

Kadir Has Üniversitesi ve Zhejiang Gongshang Üniversitesi arasında 3 yıl önce imzalanan değişim anlaşması çerçevesinde, her yıl Temmuz ve Eylül aylarında karşılıklı değişim programları gerçekleştiriliyor. Yaz kısa dönem öğrenci değişimi programına katılan öğrencilere Türkiye ve Çin Halk Cumhuriyeti ile ilgili ekonomik, politik ve kültürel konularda seminerler düzenleniyor, öğrencileirin birbirlerini tanımaları sağlanıyor ve kültür turları gerçekleştiriliyor. Tüm fakültelere açık ve ücretsiz olarak gerçekleştirilen bu programın hedefi birbirinden çok iki kültür arasındaki bağları daha da kuvvetlendirmek ve öğrencilerin farklı kültürler konusundaki bilinçlerini geliştirmek.

Kadir Has Üniversitesi’ni ve İstanbul’u çok beğendiklerini ifade eden Çinli öğrenciler; “İstanbul çok güzel bir şehir, kampüsünüz çok etkileyici. Bu sürede üniversitenin akademik programını ve sosyal olanaklarını yerinde inceleme fırsatı bulduk. Karşılıklı olarak yapabileceklerimizi görüştük. Bize bu imkanı sağlayan herkese çok teşekkür ederiz” dediler.