“Transatlantik Eğilimler 2011” Raporu İlk Kez Kadir Has Üniversitesi’nde Kamuoyuyla Paylaşıldı

Kadir Has Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (Center for International and European Studies–CIES) ile Amerika Birleşik Devletleri merkezli German Marshall Fund of the United States’in (GMF) ortaklaşa düzenlediği “Türkiye ve Batı: Kamuoyunun Rolü” başlıklı açık oturum, 15 Eylül 2011’de Cibali Kampüsü’nde gerçekleşti.

Açık oturum, GMF tarafından son on yıldır düzenli olarak Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye ve 11 Avrupa Birliği ülkesinde 13 binden fazla kişi ile gerçekleştirilen mülakatlarla kapsamlı bir kamuoyu ölçümü yapılarak Transatlantik ilişkileri değerlendiren “Transatlantik Eğilimler 2011” başlıklı raporun ilk kez kamuoyuyla paylaşılmasıyla başladı. Rapor sunumu, geçtiğimiz on yılda Türk elitleri ve genel kamuoyunun dış politika konularındaki algılarının dönüşümüne odaklanan “Dönüşüm Sürecinde Türk Dış Politikası ve Kamuoyu” ve Türkiye’de Batı kurumlarına desteğin azalmasının nedenlerini ele alan “Türk Kamuoyunun Batı ve Batı Kurumlarına Yönelik Düşünceleri” başlıklı iki oturum ile devam etti.

Etkinlik videosunu izlemek için tıklayınız.