Kadir Has Üniversitesi Mezunu Fatma Tarlacı'nın Başarısı

Kadir Has Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü’nde 2004-2008 yılları arasında burslu okuyan Fatma Tarlacı, 2006 yılında Erasmus değişim programı çerçevesinde Berlin’deki Humboldt Üniversitesi’nde "Amerikan Çalışmaları" bölümünde de eğitim aldı. 2008 yılında Kadir Has Üniversitesi’nden üniversite birincisi olarak mezun olan Fatma Tarlacı, aynı yıl dünyanın en prestijli burslardan biri olan ve her yıl yüzlerce kişinin kazanmak için başvurduğu Fulbright Bursu'nu kazanarak, Amerika’daki Teksas Üniversitesi’nde Karşılaştırmalı Edebiyat alanında yüksek lisans yapmaya hak kazandı.

Kadir Has Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümündeki hocaları ile ilişkisini sürdüren ve Amerika’ya giden Fatma Tarlacı, 2011 yılında yüksek lisansını başarı ile tamamladı. “Görünmez Dans: Wilde'ın Salome'un da Türk Haremi'nin Yeri" başlıklı yüksek lisans tezi, Alman yayınevi Lambert Academic Publishing tarafından basıldı  ve Amazon.com’da da satışa sunuldu. Fatma Tarlacı Teksas Üniversitesi’nde doktora eğitimine devam ediyor.