Dünyanın İletişimcisi Kadir Has Üniversitesi’ndeydi

Kadir Has Üniversitesi dünyanın en önemli “Uluslararası Medya ve İletişim Araştırmaları Birliği”  olan IAMCR 2011 Konferansı'na (International Association of Media and Communication Research) evsahipliği yaptı.

Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin düzenlediği konferansın açılış töreninde, 1957 yılında IAMCR’a ilk katılan gazetecilerden olan Hıfzı Topuz, onur ödülünü Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın'dan aldı.

13-17 Temmuz 2011 tarihleri arasında gerçekleşen konferansa katılmak için 2505 başvuru yapıldı ve başvurulardan 2301’i değerlendirilmeye alındı. Toplamda 1642 başvuru kabul edildi. Kabul sürecinde ise 342 hakem görev yaptı. 36 salonda 76 bölüm başkanı ve 30 paralel oturumla düzenlenen konferansta 1100 bildiri metni sunuldu.

Konferans süresince oturumlara Zeki Demirkubuz, Yeşim Ustaoğlu gibi ünlü yönetmenlerin yanı sıra, Faruk Eczacıbaşı (Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili), Erdal Yıldırım (Vehbi Koç Vakfı Başkanı) ve Ahmet Ünüvar (Deutsche Bank Yönetim Kurulu Başkanı) gibi iş dünyasının önde gelen isimleri katıldı.

Etkinlik boyunca oturumların yanısıra; tekne ile Boğaz turu, Arkeoloji Müzesi'nde akşam yemeği, Yıldız Parkı Dahill Restoran'da katılımcılar için özel organizasyonlar da düzenlendi.