Yard. Doç. Dr. Öznur Yaşar Diner’e Marie Curie Bursu

Avrupa Birliği 7. Çerçeve Programı Marie Curie Burs ve Destek Programları kapsamında, Avrupa'ya Geri Dönüş Hibeleri (International Reingtegration Grants-IRG) programı dahilinde, Fen Edebiyat Fakültesi’nden Yard. Doç. Dr. Öznur Yaşar Diner’in 'Dört-aranabilir çizgeler için yasak minör çizgelerin tespiti' adlı projesi desteklenmeye hak kazandı.

Çizge arama probleminin ağ güvenliği, çip tasarımı ve oyun kuramı gibi birçok dalda uygulaması var. Projenin öne çıkan özellikleri ise yasak çizgelerin yapısal olarak elde edilmesi ve bu bulguların daha yüksek sayıdaki arayıcıya genellenebilmesi olacak.

Proje, 2011-2014 seneleri süresince Kadir Has Üniversitesi’nde gerçekleşecek ve yüksek lisans öğrencilerine araştırma asistanlığı desteği sağlanacak.