Türkiye’nin Fütürizm Okulu Kadir Has Üniversitesi’nde Açılıyor

Kadir Has Üniversitesi, Yaşam Boyu Eğitim Merkezi; iş dünyası ve sivil toplum örgütleri ile yaptığı işbirliklerine “Fütürizm Okulu”nu kurarak bir yenisini daha ekledi. Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın ve Fütüristler Derneği Başkanı Ufuk Tarhan’ın imzaladığı protokol töreni 14 Temmuz 2011’de gerçekleşti.

Toplam 14 haftadan oluşan eğitimin programı, gelecek planlamaya odaklı konularıyla inovatif ve sürdürülebilir yanıtlar arayan iş dünyası temsilcilerinin, yatırımcıların, sektör temsilcilerinin, akademisyenlerin yanısıra hem gençlerin hem de ebeveynlerin ilgisini çekmeyi hedefliyor.

Fütürizm Okulu’nda işlenecek konular arasında “Alternatif Gelecekler ve Senaryolar”, Stratejik Rekabet İçin Yeni Alanlar ve Koşullar”, “Yatırım Yapmak ve Kazanmak İçin Yeni Alanlar” bulunuyor.

Fütüristler Derneği ile yapılan çalışmanın hedefi ‘olumlu gelecek tasarımı’ için, fütürizm kavramını öğretmek ve benimsetmek.