Geleceğin Sorumlu Liderleri Yetişiyor!

Günümüzde kurumların faaliyetlerini yürütürken sosyal ve çevresel etkilerini en aza indirmeleri ve sürdürülebilir kalkınma alanında “proaktif” bir rol üstlenmeleri bekleniyor. Bu yüzden gençlerin, yani gelecekte karar verecek kişilerin belki de en önemli görevi günümüzün sürdürülebilirlik problemlerine profesyonel bir şekilde el atabilmeleri.

Bu amaçla Kadir Has Üniversitesi, Yaşam Boyu Eğitim Merkezi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Akademisi, Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği işbirliğiyle, 4-9 Temmuz 2011 tarihleri arasında “Kurumsal Sosyal Sorumluluk ve Sürdürülebilirlik Yaz Akademisi”nin ilkini düzenledi. Bütçesi Avrupa Komisyonu Leonardo da Vinci Yaşam Boyu Öğrenme Programı tarafından desteklenen projede, Kurumsal Sosyal Sorumluluk’a ilgi duyan ve kendini bu alanda geliştirmek isteyen 20 üniversite öğrencisi, Kadir Has Üniversitesi Selim Paşa Kampüsü’nde bir haftalık eğitim aldı.

Türkiye’de bu amaçla ilk defa düzenlenen Kurumsal Sosyal Sorumluluk Yaz Akademisi, KSS ve Sürdürülebilirlik konusunda uzmanlaşmış kişileri aynı çatı altına topladı ve öğrencilerin gerçekleştirdiği kurum ziyaretleri, etkinlik süresince bu kavramların gerçek hayata yansıması ile uygulanması hakkında pratik veriler de sağladı.

Düzenlenen Yaz Akademisi’nin içeriği Macaristan’ın öncü sivil toplum kuruluşlarından KÖVET’in eğitim modülleri ve Türkiye dinamikleri göz önüne alınarak oluşturuldu.

Öğrencilerin yanında ayrıca KSS’yi Azerbaycan’da yaymak ve geliştirmek isteyen iki girişimci de, akademiye katılarak konu hakkında bilgi sahibi olurken, uzmanlarla Azerbaycan’da benzer eğitimi başlatmak konusunda ilk adımı attı. Akademiye KÖVET’ten katılım gösteren iki uzman ise bir hafta boyunca akademide bulunarak, ilk defa başka bir ülkedeki Yaz Akademisi’ni gözlemleme ve fikir alışverişi yapma şansını yakaladı.

Öğrencilerden, diğer katılımcılardan ve uzmanlardan oldukça fazla sayıda olumlu geri bildirim alan Yaz Akademisi’ni daha geniş çevrelere yaymak için, sosyal medyada da “Kurumsal Sosyal Sorumluluk Grubu” oluşturuldu. (www.facebook.com/kurumsalsosyalsorumluluk)  Bir haftalık kampın tüm detaylarını içerecek olan sayfa aynı zamanda bundan sonra grubun yapacağı faaliyetlere de yer verirken, KSS ve Sürdürülebilirlik alanında gençlere tartışmaları için bir platform sağlayacak.

Yaz Akademisi,  ilk mezunları olan gönüllü öğrencilerini de yanına alarak önümüzdeki yıllarda daha fazla sayıda genç katılımcıya ulaşmayı hedefliyor. Sadece İstanbul ile sınırlı kalmayarak Anadolu’nun pek çok şehrinde de gençler için aynı eğitimin verilmesi üzerine çalışmalar başladı.