Khas’tan 48 Saat Film Festivali Workshopları

Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi; sinema ve televizyon sektörüne ilgi duyan ve bu alanda çalışmayı hedefleyen liseli gençler için workshoplar düzenliyor.

Senaryo, yönetmenlik, oyunculuk, kamera ve kurgu gibi sektörün temeli oluşturan konularda düzenenen workshoplar 18-22 Temmuz 2011 tarihleri arasında Kadir Has Üniversitesi’nde yapıldı.

Kısa film yapmak isteyen öğrenciler için oldukça önemli bir fırsat olan bu workshoplarda öğrenciler tüm hafta boyunca öncelikle temel film yapım eğitimi aldılar. Hafta sonunda ise Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen 48 Saat Film Festivali bünyesinde filmlerini ürettiler.

48 Saat Film Festivali  kapsamı oldukça ilginç ve öğretici. Öğrencilere tema,obje karakter ve bir cümle veriliyor ve onlardan 48 saat içerisinde bu noktadan hareketle tamamlanmış bir kısa film getirmeleri bekleniyor.

İletişim fakültesi öğrencileri ve öğretim üyeleri eşliğinde yapılacak olan kısa filmler ailelerinin de davetli olduğu bir galada gösterildi.

Sinema ve televizyon  yaz kampı workshopları sürecinde çekilecek olan kısa filmler Kadir Has Üniversitesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen “Uluslararası Ödüllü 48 Saat Film Festivali”nde yarıştı.

Sinema ve televizyon  yaz kampı etkinlikleri arasında düzenlenen workshoplar ücretsiz olup lise düzeyindeki tüm öğrencilere açıktı.

Başvuru için:

Murat Akser/Sinema ve Televizyon Bölümü