Kadir Has Üniversitesi’nde Bayrak Değişimi

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ MÜTEVVELİ HEYETİ BAŞKANI NURİ HAS GÖREVİNİ CAN HAS’A DEVRETTİ.

Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanlığını 2007 yılından bu yana sürdüren Nuri Has, Temmuz 2011 tarihi itibari ile görevini 4 yıllığına Can Has’a devretti.  Nuri Has bundan sonra Kadir Has  Vakfı Başkanı olarak çalışmalarını sürdürecek ve 4 yıl sonra tekrar görev değişimi yapılacak.

Can Has konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Babamız merhum Kadir Has’ın vefatından günümüze bu görevi büyük bir özveri ile sürdüren Nuri Has’a teşekkür ediyorum. Yönetim olarak belirlenen stratejilerin başarı ile  sürdürülmesi ve uluslararası standartlarda uygulamalarla  üniversitemizi bugünlere taşıdı. Kadir Has Üniversitesi’ne  daha dinamik; sürekli yeniliğe ve değişime açık vizyonu ile çok büyük katkıları olmuş, kalıcı değerler yaratmıştır. Bu süreci geliştirerek devam ettireceğiz" dedi.

Can Has yeni görevi ile ilgili hedeflerini şu sözlerle açıkladı: “Bilgiyi üreten ve paylaşan; ülkenin gelişimine katkıda bulunan, gerek Türkiye’de gerekse dünyada etkili bir kurum haline gelme hedefimiz sürecek. Kadir Has ismiyle özdeşleşmiş, saygınlığıyla oluşan  markamızın değerini koruyarak  ileriye taşıyacağız. Bu hedefe ulaşmak için alanında mükemmel bilgiyle donanmış kadroların varlığı ve geliştirilmesi  yeni dönemde de en önem verdiğimiz unsurlardan biri olacak. Uluslararası düzeyde akademik çalışmalarla ülkemizin ilerlemesinde rol oynamak istiyoruz. Amacımız evrensel değerleri destekleyen, en iyi imkanlar ve son teknoloji desteğiyle geleceğin liderleri olacak iş gücünü yetiştirmek ve dünyanın ileri gelen üniversitelerine eşdeğer akademik  ortamı devam ettirmektir.”