Khas Tasarım Yüksek Lisans Öğrencisi Ece Altınbaşak Fulbright Doktora Bursu Kazandı

Her yıl yüzlerce başvuru alan ve en prestijli burslardan biri olan olan Fulbright Bursu’nun kazanan az sayıdaki adaylardan biri de Kadir Has Üniversitesi, Tasarım Yüksek Lisans Programı öğrencisi ve aynı zamanda AB. 7. Çerçeve Marie Curie DesignHEALS Araştırma Projesi Asistanı Ece Altınbaşak oldu.

Çukurova Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü'nden 2009 yılında mezun olan Ece Altinbaşak, aynı sene açılan Kadir Has Üniversitesi Tasarım Yüksek Lisans Programı'na kabul edildi. Yrd. Doç. Dr. Orçun Kepez’in  tez danışmanlığını yürüttüğü Ece Altınbaşak’ın araştırma ilgili alanı çocukların fiziksel aktivite eğilimlerini arttıran açık alan tasarımlarının katılımcı tasarım yöntemi ile gerçekleştirilmesi olarak özetlenebilir.

Ece Altınbaşak, tez araştırması bulgularının ilk etabını üyesi olduğu Environmental Design Research Association’ın bu sene 42.si Chicago’da düzenlenen uluslararası konferansında bir bildiri olarak sundu.  Başarılı öğrencimiz doktora programına başlayana kadar Yrd. Doç. Dr. Kepez’in Avrupa Birliği 7. Çerçeve Marie Curie programında desteklenen DesignHEALS araştırma grubunda tam zamanlı araştırma asistanı olarak çalışmaya devam edecek.

Bu üstün başarı ile Amerika’daki en iyi okullardan doktora programlarına kabul alacağına inandığımız öğrencimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Ece Altınbaşak'ın Tasarım Yüksek Lisans Programı'ndaki Akademik Başarıları:

Publications / Yayınları:
Altınbasak E., Kepez O. (2011) Designing Active Playgrounds for Schools through Participatory Design. Environmental Design Research Association 42nd Annual International Conference. 25-28 May 2011. Chicago, USA. (Bildiri sunumu, öz basıldı)
Altinbasak E. (2010) What are the expectations of Primary Children's from school gardens? Ankara University 1st Graduate Student Symposium. 20-21 May 2010, Ankara, Turkey.(Bildiri sunumu)

Exhibitions / Sergiler:
Altınbasak E.(2010) Installation: Words of press on Refugees. National exhibition organized by United Nations Refugee Agency, Ankara, Turkey.
Altınbasak E.(2010) Installation: Refugees–In fact–A dictionary. National exhibition organized by United Nations Refugee Agency, Ankara, Turkey.

Grants / Ödüller
06.2010- Travel Grant to Attend EDRA Conference- TUBİTAK
07.2010-07.2012 Research Assistantship - EU7th Framework Marie Curie DesignHEALS Project (Baş araştırmacı: Dr. Orçun Kepez)