Mekân ve Kültür-VI. Kültür Araştırmaları Sempozyumu Düzenlendi

Kadir Has Üniversitesi ve Kültür Araştırmaları Derneği’nin birlikte düzenlediği ‘Mekân ve Kültür 2011 Sempozyumu’, farklı disiplinlerden mekân üzerine çalışan birçok araştırmacı ve akademisyeni Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nde buluşturdu.

8-10 Eylül 2011 tarihlerinde düzenlenen sempozyuma Türkiye’de mekân ve kültür alanında yaptıkları çalışmalarla tanınan birçok araştırmacı ve akademisyen katıldı.

Sempozyumun ilk açılış konuşmasını Kadir Has Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zuhal Ulusoy yaptı. Sempozyumun, İstanbul’a ve Kadir Has Üniversitesi’ne en uygun mekân olduğunu düşündüklerini ve bu nedenle 6.’sına evsahipliği yaptıklarını söyledi. Daha sonra Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Emine İncirlioğlu ve KAD Başkanı Dr. Gönül Pultar açılış konuşmalarını yaptı.

Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın ise yaptığı konuşmada; bu sempozyumun Kadir Has Üniversitesi’nde yapılıyor olmasından büyük mutluluk duyduğunu ifade etti ve üniversite olarak mekânımızı tarihi ve bugünüyle yaşatmaya çalışıyoruz, dedi.

Sempozyumun davetli konuşmacıları ise antropoloji, kültürel coğrafya ve sosyoloji gibi disiplinlerde mekân çalışmalarının yönünü belirleyen akademisyenler Edward Soja, Setha Low ve Ayşe Öncü ile yazar Mıgırdiç Margosyan’dı.