Kadir Has Üniversitesi ve KOSGEB İşbirliği Anlaşması İmzaladı

Kadir Has Üniversitesi, KOSGEB (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Desteklemesi İdaresi Başkanlığı) ile bir anlaşma imzaladı. Küçük ve orta ölçekli işletmelerin inovasyon projelerinin desteklenmesi ve öğrencilerin yaratıcı projelerinin hayata geçirilmesi, anlaşma kapsamındaki maddeleri oluşturuyor.

Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın, bu işbirliğinin önemine dikkat çekti . Bu işbirliğinin özellikle öğrencilerin istihdamı ve girişimciliğin desteklenmesinin çağdaş yüksek öğretimin en temel ve kaçınılmaz  unsurlarından bir olduğunu hatırlatması bağlamında, öneminin yadsınamaz olduğunu söyledi.

Kadir Has Üniversitesi bu anlaşma ile yeni laboratuar ve araştırma merkezlerinin kurulması, uygulamaya dönük Yüksek Okulların açılması ve düzenlenecek sertifika programlarıyla öğrencilere ve topluma yeni iş ve yatırım imkanları sağlamayı  yönündeki çalışmalarının daha da hızlanmasını hedefliyor.

Kadir Has Üniversitesi’nin gerek lisans ve lisans eğitiminde ve gerekse Yaşam Boyu Eğitim Merkezi  projelerinde  anlaşma yaptığı kurumlar arasında Tobb-Cisco ve, Global Menkul Yatırımlar gibi çok sayıda paydaşları bulunuyor.