İslam Kentsel Mirasını Araştırma, Koruma ve Yönetimi Yaz Okulu

IRCICA (İslam, Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Vakfı) tarafından kentsel çalışmalar ve mimari miras çerçevesinde, korumanın önemi, yaygınlaştırılması ve İslam ülkelerinde ekonomik ve kültürel gelişmenin teşvik edilmesi amacıyla 26 Haziran-30 Temmuz 2011 tarihleri arasında bir yaz okulu düzenleniyor. Dünyanın çeşitli ülkelerinden davetli konuşmacılar katılacağıuluslararası yaz okulunda, Türkiye’nin önemli kentsel merkezlerinde inceleme ve araştırma yapılacak. Kadir Has Üniversitesi ise bu etkiliğe Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Lisans Programı öğretim üyeleri tarafından verilecek seminerlerle katkı verecek. Prof. Dr. E. Füsun Alioğlu, Yrd. Doç. Dr. Yonca Kösebay Erkan ve Dr. Mehmet Alper’in yapacağı sunumlar ve yaz okulunun programını www.islamicheritageschool.com internet sitesinden inceleyebilirsiniz.