“İyiliğe Koşu”da Cibali Bölgesi İçin Yarıştılar

Kadir Has Üniversitesi’nin Sosyal Sorumluluk kapsamında 8 Mayıs 2011’de düzenlendiği İyiliğe Koşu Maratonu’na katılanlar, Cibali bölgesine en çok bağışı toplamak için yarıştılar.

Merkez kampüsünün yer aldığı Cibali mahallesi için başlattığı projelerle bir yandan semt sakinleri ile iç içe olurken diğer yandan da bölgenin gelişip kalkınmasına destek veren Kadir Has Üniversitesi, bölge için bir yardım maratonu düzenledi. Bir Sosyal Sorumluluk Projesi olan “İyiliğe Koşu” maratonunda amaç hızlı olmak değil, Cibali Bölgesi’ndeki sosyal sorumluluk projelerinde kullanılmak üzere en çok bağışı toplamaktı.

Kadir Has Üniversitesi önünde başlayan ve Balat Hastanesi’ne kadar olan 2,5 kilometrelik parkurda yarışmacılar en çok bağışı toplamak için yarıştı.

İyiliğe Koşu Sosyal Sorumluluk Maratonu birincisi, geçtiğimiz ay trafik kazasında vefat eden Uğur Başusta, anısına toplanan yardımlar ile birinci oldu. En çok kaynak toplayanların da belirlendiği yarışmada, Kadir Has Üniversitesi İngilizce Destek Birimi birinci, Bora Büyüktürk ikinci, Taner Arsan ve Serhat Erküçük ise üçüncü oldu. Kadir Has Üniversitesi öğrencisi Uğur Başusta anısına yapılan koşunun birincisi ise Feza Kerestecioğlu oldu.

Cibali Bölgesi için kurumsal olarak katılan yarışmalarda kurumsal katılımcılar da yer aldı. İstanbul Culunary Institute birinci olurken, Pioneer DJ Akademi ikinci, EDUCA, Mad Science ise üçüncü oldu.

“İyiliğe Koşu” Sosyal Sorumluluk Maratonu’ndan elde edilen gelir, “Cibali Bölgesi”ndeki sosyal sorumluluk projeleri için kullanılacak.