Projeni Kap Gel’de Derece Alanlar Belli Oldu

Kadir Has Üniversitesi’nin Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi ile Birlikte Düzenlediği Projeni Kap Gel Liselerarası Proje Yarışmasında derece alanlar belli oldu.

Fen Bilimleri ve Mühendislik alanında lise öğrencilerinin katıldığı Projeni Kap Gel yarışmasında, öğrenciler ürün geliştirme ve tasarım becerilerini gösterme şansını yakaladı. Yeteneklerini sergilemeleri ve geleceklerine doğru yön verebilmeleri için bu değerli projenin bir parçası olan öğrenciler, projelerini sergilediler. Bu projeler, aynı zamanda ilginç buluşları ile ün yapmış olan karikatürist İrfan Sayar’ın Porof.Zihni Sinir Sergisi ile birlikte çok ilginç bir konsept oluşturdular ve çok beğeni topladılar.

Projelerin özgünlük, yaratıcılık, yeni buluşlar, geliştirmeye açıklık, kullanım kolaylığı, yararlılık, farklı ortamlarda çalışabilme, poster ve poster performansı gibi kriterler göz önüne alınarak değerlendirildiği Projeni Kap Gel yarışmasında, birinciliği  “MEMS Tabanlı Nişangah” projesini hazırlayan Deniz Lisesi öğrencileri Samet Dağlı ve Erhan Küçükbostancı kazandı. Danışmanlığı Şevket Gündüz tarafından yapılan proje ile Deniz Lisesi öğrencileri ve danışman öğretmenine Kadir Has Üniversitesi tarafından birer Apple iPad ve birer kitap seti hediye edildi.

“Arabanızı Islatmam, Isıtmam” adlı projeleri ile yarışmaya katılan Ata Eğitim Kurumları, Özel Ata Anadolu Lisesi öğrencileri Ecem Kamilçelebi, İlke Çağlar ve Zeynep H. Yılmaz ile danışman öğretmenleri Kadir Karabulut yarışmada mansiyon almaya hak kazanarak birer Android Tablet ile ödüllerindirildiler. “Petrol Toplayan Bariyer” çalışması ile Özel Mürüvvet Evyap Koleji öğrencileri Enes Şengönül, Murat Uluç Akyüz ve danışman öğretmenleri Ahsen Er Taştan, “Hijyenik Kapı” konulu projesi ile Özel Sevgi Çiçeği Anafen Gaye Koleji öğrencileri Ömer Behiç Berçin ve Mustafa Said Güçlü ile danışman öğretmenleri Yasin Dadaylı,  Projeni Kap Gel Yarışmasında mansiyon almaya hak kazanarak birer kitap setinin sahibi oldu.