Akdeniz Çevresindeki Kaya Yerleşimleri: Ortak Kimlik-Yeni Perspektifler

Avrupa Birliği Kültür Programı projesi olan “Akdeniz Çevresindeki Kaya Yerleşimleri: Ortak Kimlik – Yeni Perspektifler” 1. ve 2. ETAP toplantısı, 28 Nisan-1 Mayıs 2011 tarihleri arasında İtalya’nın Massafra kentinde gerçekleştirildi.

Toplantıda, University of Florence/İtalya, Kadir Has Üniversitesi/Türkiye, Ecole Superieure Nationale de Paris La Villette / Fransa, National And Kapodistrian University Of Athens/Yunanistan, Universidad Politecnica de Valencia/İspanya’dan oluşan proje ortaklarının yanı sıra, Avrupa’nın çeşitli üniversitelerinden katılan akademisyenler katıldı, kaya içi yerleşmeler ve sorunları üzerine sunumlar yaptılar.

Kadir Has Üniversitesi’nden Prof. Dr. E.Füsun Alioğlu, Yrd. Doç. Dr. Yonca Kösebay Erkan, Dr. Mehmet Alper ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Doç. Dr. Berrin Alper’den oluşanTürkiye ekibi, 30 Nisan 2011 tarihinde “Rock Hewn Churches of Ortahisar, Cappadocia” ve Rock Hewn Common Storage Caves in Ortahisar”başlıklı bildiriler sundu.