İtalya’da Anadolu Konutu Sempozyumu

İtalya’nın Bari kentinde 27 Nisan 2011’de Bari Politeknik, Mimarlık Fakültesi tarafından “Anadolu Konutu” temalı bir sempozyum gerçekleştirildi.

Sempozyumda, Kadir Has Üniversitesi Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Lisans Programı öğretim üyeleri Prof. Dr. Füsun Alioğlu “Mardin: Observing The Historic City İn Southeast Anatolia”, Yrd. Doç. Dr. Yonca Kösebay Erkan “Inside or Outside: Toilets in the Anatolian House”, Dr. Mehmet Alper “ Historic Urban Pattern Of Urfa And Design Principles Of Vernacular Architecture” başlıklı bildirilerini sundu.

Sempozyumun moderatörlüğünü Prof. Dr. Attilio Petruccioli'nin yaptığı, Anadolu ve Akdeniz kentlerinin tarihi merkezleri ve yapıları üzerine odaklanan ICAR Bölümü'nün bir etkinliği olarak düzenlendi. Toplantı sonrasında, Politecnico di Bari Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Claudio Damato, okulun eğitim programı hakkında bilgi verdi. Kadir Has Üniversitesi ve Politecnico di Bari arasındaki mevcut ERASMUS değişim programı dışında geliştirilebilecek işbirlikleri de değerlendirdiler.