Kadir Has Üniversitesi ve Global Menkul Değerler’den İstihdamda Büyük İşbirliği

Kadir Has Üniversitesi, Yaşam Boyu Eğitim Merkezi ve Global Menkul Değerler A.Ş. eğitim alanında bir işbirliğine imza attı. Türkiye’de sermaye piyasalarında faaliyet gösteren şirketlerde veya finans sektöründeki kurum ve kuruluşlarda çalışan ve ilgili bölümlerde okuyan öğrencilere yönelik “Academia Global-Sermaye Piyasası ve Borsa Sertifika Programı”, eğitim sonrasında Global Menkul Değerler A.Ş’de istihdam ve staj imkanı sağlıyor.

Sertifikayla ilgili protokol, 29 Nisan 2011’de Kadir Has Üniversitesi’nde imzalandı. Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın ile Global Menkul Değerler Genel Müdürü Gökhan Özer arasında imzalanan protokol törenine, Global Menkul Değerler’den üst düzey yöneticiler de katıldı.

Törende konuşan Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın, sermaye piyasasında böyle önemli bir işbirliğine ilk kez imza attıklarını ve bundan son derece mutlu olduklarını söyledi. Üniversitedeki eğitiminin yadsınamaz olduğunu, ama iş dünyasındaki pratiğin de önemli olduğuna vurgulayan Aydın, özel sektörün özellikle nitelikli yetişmiş insanlara ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Global Menkul Değerler Genel Müdürü Gökhan Özer ise Kadir Has Üniversitesi ile yaptıkları işbirliği nedeniyle büyük heyecan duyduklarını ve iş dünyasındaki deneyimlerini gençlerle paylaşacak olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Global Menkul A.Ş’nin sermaye piyasası için bir okul olduğunu söyleyen Özer, bu yüzden “Academia Global-Sermaye Piyasası ve Borsa Sertifika Programı”nı ömür boyu sürdürmek istediklerini, gençlere ve sermaye piyasasına katkıda bulunmayı amaçladıkları ifade etti.

Sertifika programına katılanlar, sermaye piyasalarında iş yapan şirketlerin işleyişi hakkında bilgi sahibi olacaklar, akademik ve profesyonel alanda görev yapan sektörün ileri gelen yöneticileri ve akademisyenlerden de uygulama örneklerini görme imkanına sahip olarak, yasal düzenlemeler hakkında detaylı bilgiye sahip olacaklar.