Kadir Has Üniversitesi Avrupa-Akdeniz Genç Araştırmacılar Forumu’na ev sahipliği yaptı

Avrupa-Akdeniz Genç Araştırmacılar Forumu, 13-15 Nisan 2011 tarihleri arasında Uluslararası ve Avrupa Çalışmaları Merkezi, Institute for Mediterranean Affairs (CIMA), Hellenic Centre for European Studies (EKEM) ve Global Political Trends Center’ın (GPoT) işbirliğiyle, Cibali Kampüsü’nde düzenlendi.

Akdeniz bölgesine ilgi duyan genç akademisyen ve araştırmacıların ortak buluşma platformu olmayı hedefleyen Avrupa-Akdeniz Genç Araştırmacılar Forumu’na 40 farklı ülkeden 130 kişi katıldı. Kadir Has Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Zaim ve Hellenic Centre for European Studies’i temsilen Dr. Elena Lazarou’nun açılış konuşmasını yaptığı forumda Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mitat Çelikpala Türkiye’nin bölgeye yönelik politikalarına ilişkin bir sunuş yaptı.

Üç gün süren forum süresince, farklı konularda eş zamanlı olarak düzenlenen 30 çalıştayda katılımcılar araştırmalarını (doktora tezi, akademik makale, politika notu, araştırma notu vb.) dinleyicilerle paylaşma imkanı elde etti. Etkinliğin ikinci gününde “Türkiye, Arap Ülkelerinde Yaşanan Devrimler için Model Olabilir mi?” başlığı altında düzenlenen genel oturuma Anna Lindh Vakfı Yunanistan Ağı Temsilcisi Dr. Stefanos Vallianatos, Işık Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Salih Bıçakçı ve Kadir Has Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim görevlisi Dr. Ahmet Kasım Han tartışmacı olarak katıldı.